Ni 'd' od derbija: Kojadinović klasa, Partizan u petoj brzini, Zvezdinoj agoniji nema kraja

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 20:00

Na krilima reprezentativca Srbije i raspucanog Peštića, crno-beli savladali klub iz Ljutice Bogdana - 31:27 (16:11) u paklenoj atmosferi na Banjici

Desetkovani Partizan bio je prejak za jalovu Zvezdu koja je nanizala četvrti poraz u Superligi Srbije i očekuje je grčevita borba za opstanak. I posle šest godina crveno-beli ne znaju za pobedu protiv ljutog rivala na Banjici. Nošeni frenetičnom podrškom Grobara, mlađarija Đorđa Ćirkovića dobila je Večiti derbi u hramu srpskog rukometa sa 31:27 (16:11) pred oko 1.200 gledalaca.

Crno-beli su bili oslabljeni na bekovskim pozicijama. Od početka sezone ne mogu da računaju na kapitena Nikolu Zečevića, Veljka Popovića i Luku Barjaktarovića. Protiv Vojvodine u prošlom kolu peh je doživeo i novajlija Nikola Kovačević. Krilo Mladen Šotić moralo je u pojedinim trenucima da igra beka, i odlično se snašlo. Šansu je dobio i 17-godišnji srednji bek Filip Milošević. Klasa Uroša Kojadinovića i raspucani Nemanja Peštić bili su dovoljni domaćinu da sigurno slavi.

Izabrane vesti

Nijednog trenutka pobeda Partizana nije dolazila u pitanje. Na krilima Kojadinovića i Peštića već u 18. minutu crno-beli su poveli sa 11:5.

Uzeo je trener gostiju Anton Bukilić tajm-aut, podviknuo na svoje pulene koji su se probudili u drugom delu prvih 30 minuta. Energiju gostima davao je odlični golman Nikola Radovanović. I Zvezda je bila oslabljena neigranjem bekova, kapitena Draška Nenadića i Nikole Grubića. Igrali su gosti "flastera" na najboljeg igrača Partizana Kojadinovića. Uspeli su crveno-beli da otupe oštricu vicešampiona, ali smušenom igrom u napadu gosti nisu mogli da priprete.

Na odmor je domaćin otišao sa +5 (16:11) i tu prednost su u nastavku rutinski sačuvao. Pokušali su Mihailo Šljukić, Miloš Bujišić i Borislav Urta da pokrenu u nastavku Zvezdu. Smanjila je na samo -3 (16:19). Ćirković je tada zatražio tajm-aut, uspeo je da razmrda svoje igrače.

Uspeli su crveno-beli da dođu i na -2 (17:19) u 40. minutu, ali je sa tri gola junak meča Kojadinović vratio sigurnu prednost. To je bio poslednji trzaj crveno-belih koji do kraja nisu uspevali da ugroze sigurnu prednost Partizana.

Kada je pivotmen Ivan Mićić pogodio na crti za 24:18 u 45. minutu sve je bilo rešeno.

Partizan su do pobede vodili sjajni Uroš Kojadinović sa 12 golova, od toga pet sa llinije sedam metara i raspucani Nemanja Peštić, letošnje pojačanje iz dobojske Sloge, sa sedam pogodaka. Kapiten Mladen Šotić se šest puta upisao u listu strelaca, a Ivan Mićić tri. Dimitrije Jelić je imao 10 odbrana.

Kod Zvezde pivotmen Borislav Urta je postigao šest golova, a Mihailo Šljukić, Aleksandar Pavlović i Uroš Kolundžić po četiri. Kapiten Miloš Bujišić je pogodio tri puta. Odličan je bio čuvar mreže Nikola Radovanović sa 11 intervencija.

RUKOMETNA SUPERLIGA – 5. KOLO

Petak

Ub – Vojvodina 24:36 (13:18)

Subota

Proleter - Vranje 32:32 (19:17)

Radnički Kragujevac - Dinamo Pančevo 29:35 (14:15)

Partizan - Crvena zvezda 31:27 (16:11)

Metaloplastika - Obilić 41:31 (25:17)

Dubočica - Jugović 35:29 (14:15)



tagovi

RK PartizanRK Crvena zvezdaUroš Kojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara