Gavril Subotić (©MN Press)
Gavril Subotić (©MN Press)

Nije dobro, ali situacija nije bezizlazna: Zvezda u revanšu mora da nadoknadi dva gola

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 22:18

Crveno-beli posle prvog meča u Mađarskoj u zaostatku – 13:11

Jesenas je igra Crvene zvezde imala glavu i rep. Nisu se crveno-beli obrukali u Ligi šampiona, bili su konkurenti protiv oba Jadrana – iz Splita i Herceg Novog, i zauzimanjem trećeg mesta u grupnoj fazi bili povlašćeni na žrebu za osminu finala Kupa Evrope. Izvukli su BVSC i u Mađarskoj slično prošli kao pre godinu dana protiv Vašaša u istom takmičenju.

Beograđani su tada bili u zaostatku posle prvog meča, nadoknadili su četiri gola u revanšu i – ispali. Ni sada nisuacija nije dobra, ali nije ni bezazlena. Jer, ponovo crveno-beli kreću iz minusa, moraće u Beogradu da anuliraju minus od dva gola za početak, kako bi došli u poziciju da napadnu letvrtfinale Kupa Evrope i prođu prvu prepreku u eliminacionoj fazi – 13:11.

Izabrane vesti

Kako je bilo – odlično se završilo. Još jednom je beogradski klub pokazao da je sklon padovima i potvrdio da slika iz prvog poluvremena u večitom derbiju nije slučajnost. Pauza se odrazila na ekipu Aleksandra Filipovića, biće joj potrebno vreme da bi pohvatala konce i ušla u ritam. Samo što je pitanje ima li dovoljno vremena da ispravi nedostatke, jer revanš sa Mađarima očekuje ih kroz dve sedmice. Do tada moraju da budu tip-top spremni.

Celo prvo poluvreme Crvena zvezda bila je u zaostatku, ali kako su minuti prolazili, igra je bila kvalitetnija. Koristili su crveno-beli situacije sa igračem više, istakao se bek Dušan Marković sa dva pogotka, prišao je gostujući sastav na gol zaostatka, a onda su nastupili žuti minuti. BVSC je u drugom poluvremenu napravio dve serije, u oba navrata svezao je tri gola i mogli su Beograđani da dožive težak poraz.

Ipak, sačuvao je prisebnost Gavril Subotić za završnicu. Dao je dva gola u samom finišu, spustio razliku na prihvatljivu zajedno sa Dušanom Vasićem i definitivno je od svih igrača Crvene zvezde u najboljoj formi. Jer, otkako se klupska sezona nastavila, na tri utakmice dao je čak 13 golova. BVSC-u pet, koliko i Šapcu, a u večitom derbiju tri komada.

Samo što će u revanšu biti neophodno da čitav tim bude na većem broju obrtaja kako se crveno-belima ne bi ponovio prošlogodišnji scenario – da opet na svom terenu ispadu od Mađara i prerano završe priču u Kupu Evrope.


tagovi

LEN Kup EvropeVK Crvena zvezdaVK BVSCAleksandar FilipovićGavril SubotićDušan MarkovićDušan Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara