(©CEV)
(©CEV)

Nije dobro krenulo: Ponovo iste boljke Partizana, Belgijanci lako do pobede

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 19:14

Odbojkaši Luvena u 1/16 finala CEV kupa zabeležili maksimalnu pobedu - 3:0

Promenljivo, nestabilno, klimavo... Ne igra ove sezone Partizan kako se očekivalo, na domaćoj sceni to ekipe baš i ne znaju da kazne, ali protivnici na evropskoj pozornici i te kako umeju!

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, crno-beli su prešli u CEV kup. Prvi protivnik belgijski Luven ih je prilično lako dobio večeras na Banjici - 3:0 (25:17, 25:20, 25:23), pa su sada Janićevi momci vrlo blizu eliminacije i iz drugog po rangu evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Naredne srede od 20.30 u Belgiji ih čeka revanš. Ukoliko rival bude uzeo dva seta proći će u osminu finala... Partizanu je potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, da bi onda pokušao u dodatnom zlatnom setu da izbori prolaz.

Malo toga je i večeras funkcionisalo u domaćem sastavu. Nervirao se pored aut-linije Bojan Janić, pokušavao je da trgne svoje izabranike, ali ništa od toga... Svaki set bio je sličan, uglavnom su odbojkaši gostujuće ekipe kontrolisali dešavanja na terenu. Mnogo više su se borili, trčali za svakom loptom, pokazali su veću energiju i sasvim zasluženo nose kući sva tri boda.

Partizan je u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazao veoma bleda izdanja, delovalo je kao da se uplašio od stranih ekipa, a večeras se nešto slično desilo i sa Luvenom. Iako taj tim uopšte ne igra neku marsovsku odbojku, daleko od toga.

U crno-belom timu večeras je najviše poena skupio Milija Mrdak - 16. Dvocifren je bio i Lazar Marinović sa 15. Dušan Petrović je ostao na pet, Luka Tadić i Novica Bjelica na četiri.

Ko bude izborio prolaz u Luvenu će u osmini finala Kupa CEV (13. i 20. decembar) igrati protiv pobednika dvomeča između ukrajinskog Prometeja Dnjipro (Mihajlo Stanković) i holandskog Groningena.


tagovi

OK PartizanCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara