Jovo Caković sa igračicama (©CEV)
Jovo Caković sa igračicama (©CEV)

Nije još kraj! Ostaje Jedinstvo u Evropi, samo iz elitnog ide u jedan rang niže

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 20:52

Odbojkašice iz Pazove pobedile Miluz i tako overile treću poziciju sa koje idu u četvrtfinale CEV Kupa

Ne završava se još evropska priča šampiona Srbije... I drugi put ove sezone Jedinstvo je bilo bolje od Miluza, a baš te dve pobede bile su dovoljne za treće mesto u grupi i nastavak putovanja u četvrtfinalu CEV Kupa.

Odigrale su izabranice Jova Cakovića dobar meč u Francuskoj. Posebno je bila inspirisana Tamara Miljević i na njenim krilima tim je stigao do važnog trijumfa i tako na lep način okončao istorijsko učešće u Ligi šampiona - 3:1 (22:25, 25:20, 25:15, 25:22).

Izabrane vesti

Domaće su odlično počele, vodile su glavnu reč u prvom setu... Iako je Tamara bila gotovo nezaustavljiva (10 poena u prvom setu), Miluz je držao vođstvo na svojoj strani i nije dozvolio preokret. Ipak, u naredna tri čina Pazovčanke su okrenule stvari na terenu i na semaforu. Borile su se, napadački su bile dominantnije, a Marija Miljević se pobrinula da budu opasne sa svih strana.

Sasvim očekivano najviše poverenja je imala u svoju sestru sa kojom igra u dijagonali i koja je od starta meča pokazala da na nju ekipa može da računa. Tamara je bila na visini zadatka, baš kao što se očekuje od jednog korektora kada se igra ovako bitan meč. Zabeležila je 26 poena, imala je napad 49-25 (51 odsto), a upisala je i jedan blok. Sasvim zasluženo dobila je na kraju MVP priznanje.

Najveću pomoć u napadu dobila je od Branke Tice, koja je završila meč sa 19 poena (38-17, 45 odsto). Iva Šućurović je stala na 14 (15-9, 60 odsto, četiri bloka), a Una Vajagić na 13 (32-13, 41 odsto). Marija Miljević je pored odlične organizacije igre, stigla i da osvoji šest poena (napad 6-4, jedan as, jedan blok). Mina Dragović je učestvovala u pobedi sa četiri poena - od toga tri bloka.

S obzirom na to da su Francuskinje gađale na prijemu uglavnom primače servisa, Milica Medved je samo tri prve lopte dodala - 100 odsto pozitivnog, 33 idealnog prijema. Ona se na poziciji libera kao i obično menjala sa Jovanom Punišić.

U grupi A Milano i Vakif se večeras bore za prvu poziciju, Jedinstvo sa trećeg mesta ide u četvrtfinale CEV Kupa, a Miluz završava evropski put za ovu sezonu.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

GRUPA A

Miluz - Jedinstvo 1:3

Vero Volej Milano - Vakifbank U TOKU



tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Liga šampionaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara