Frensis Nganu protiv Tajsona Fjurija (©Reuters)
Frensis Nganu protiv Tajsona Fjurija (©Reuters)

Niko nije gadljiv na milione: Enganu postao atrakcija, šuška se o meču sa Džošuom

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 11:51

Posle borbe sa Tajsonom Fjurijem…

Osnovna ideja svima je bila jasna – novac, a ne boks. Međutim, kako se MMA zvezda Frensis Enganu pokazao više nego solidan bokser, uprkos porazu od Tajsona Fjurija, postao je i te kako interesantan i drugim borcima. Na milione niko nije gadljiv.

Stoga se sada šuška o novom spektaklu, mada se mnogi bokseri neće saglasiti. Ali, dok Fjuri čeka okršaj sa Oleksandrom Usikom – trebalo je da se održi 23. decembra, verovatno će biti odložen za februar ili mart – prvi čovek WBC verzije Mauricio Sulajman naveo je da će ta organizacija momentalno svrstati Enganua u top 10 na njihovoj listi boksera.

Izabrane vesti

To bi značilo da bi Enganu mogao da bude izazivač mnogim vrhunskim teškašima. I da im svima donese novac koji drugi bokseri ne bi mogli da privuku.

Zato se već uveliko spekuliše ko bi mogao da bude sledeći rival 37-godišnjeg izazivača, a dobro obavešteni Bild saznao je da bi to mogao da bude ni manje ni više nego bivši šampion Entoni Džošua.

Fransis Nganu protiv Entonija Džošue, možda u Africi, kao drugi deo čuvenog ‘Rumble in the Jungle’ meča. To bi zaista bila jedna od najboljih borbi u istoriji ovog sporta”, rekao je Džošuin promoter Edi Hern.

Tu baš i ne možemo da se saglasimo, jer prvi “Rumble in the Jungle” je bio spektakularan okršaj Muhameda Alija i Džordža Formena iz 1974. godine i pamti se kao jedan od najboljih mečeva u istoriji boksa. Ni Džošua, a posebno ne Enganu, nisu ni izbliza takve veličine. Ali, Džošua je sin nigerijskih imigranata, Enganu je rođen u Kamerunu i sa marketinške strane – vrlo je logično.

Džošua je trebalo da se u januaru potuče sa Deonteom Vajlderom, ali taj meč nikako da se zakaže i sada se već priča o martu ili aprila. Zato Džošua želi meč u decembru. I milione koje bi Enganu mogao da mu donese kao jedan od najjatraktivnijih boraca današnjice.


tagovi

boksmmaFrensis EnganuEntoni Džošua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara