Luburić u napadu protiv Rešovije (©CEV)
Luburić u napadu protiv Rešovije (©CEV)

Ništa od finala za Luburića, Rešovija ide na megdan Luneburgu

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.02.24. | 18:51

Za trofej će se boriti nemački i poljski klub

U finalu CEV kupa za odbojkaše Srbija neće imati predstavnika. Imao je šansu Dražen Luburić sa turskim Fenerbahčeom, ali je ipak zaustavljen na pretposlednjem stepeniku.

Pobedu u oba polufinalna susreta zabeležila je poljska Rešovija. Prvi put je bilo - 3:1, a danas na gostujućem terenu još ubedljivije - 3:0 (25:17, 25:14, 28:26).

Izabrane vesti

Za trofej u drugom po rangu evropskom takmičenju boriće se Rešovija i nemački Luneburg, koji je posle zlatnog seta sinoć izbacio Arkas Spor.

Poljskom timu su večeras bila potrebna dva seta kako bi obezbedio prolaz u finale. Igrali su Tori Defalko i drugari iz sve snage u prva dva čina - već sredinom oba perioda su imali ogromnu prednost, pa šanse za neki preokret nije bilo.

U trećem setu je već sve bilo rešeno, pa je on bio nešto neizvesniji nego prethodna dva. Ipak, Fener nije uspeo da produži meč, nego je borba brzo završena.

Srpski odbojkaš Dražen Luburić je za poraženi tim osvojio pet poena u prva dva seta (napad 16-5, 31 odsto). U pobedničkom sastavu izdvojio se Tori Defalko sa 15 poena (napad 20-11, 55 odsto).

Naredne nedelje nema evropskih utakmica, a prvi duel finala trebalo bi da se odigra 12. marta u Nemačkoj.



tagovi

Dražen LuburićCEV KupOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara