Ništa od odbrane svetske krune: Mladi Delfini 17 minuta nisu mogli da daju gol, Mađari nemilosrdni

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.06.23. | 19:39

Serijom 6:0 rešeno veliko finale u Bukureštu

Ništa od četvrtog juniorskog zlata za Srbiju. Mladi vaterpolisti Srbije (selekcija do 20 godina) poraženi su u Bukureštu u finalu Svetskog šampionata od Mađarske rezultatom 7:12 i moraće da se zadovolje srebrnom medaljom, drugom u ovoj konkurenciji.

Ovo je peti put zaredom da se naš juniorski sastav našao na podijumu. Pre dve godine u Pragu Srbija je podigla trofej, međutim Mađari su danas pokazali da apsolutno zaslužuju da ga naslede.

Izabrane vesti

Pobedili su nas u prvoj fazi takmičenja, u grupi, pobedili su nas u velikom finalu, maltene rutinski.

Srbija nijednog momenta nije imala prednost. Tek u tri navrata egal - 1:1, 3:3 i 4:4. Od tog četvrtog pogotka koji je postigao Luka Gladović, tri minuta pre poluvremena, Delfini su počeli ozbiljno da kriziraju u napadu. Nisu imali pravo rešenje, falilo je kreativnosti, možda i agresivnosti, što su komšije iskoristile da naprave neverovatnu seriju 6:0! I time praktično reše sve dileme oko pobednika.

Između našeg četvrtog i petog pogotka, prošlo je, verovali ili ne, čak 17 minuta?!

U takvim uslovima Srbija nije bila ravnopravan rival moćnim Mađarima, koji su se sada izjednačili po broju svetskih juniorskih kruna sa našom selekcijom - imaju ih po tri.

U poraženom sastavu najbolji je bio Petar Stanić sa tri pogotka, dva puta mrežu je tresao Viktor Urošević, a po jednom Bogdan Brešćanski i Luka Gladović. Nove šampione sveta prevodili su David Tatrai i Vins Pal Vigvari sa po tri gola.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija SrbijeMiloš KorolijaLuka Gladović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara