Nisu razočarale: Odbojkašice sigurnim koracima prošetale do bronze

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.08.21. | 03:22

Izabranice Zorana Terzića u duelu za treće mesto na Olimpijskim igrama bolje od selekcije Južne Koreje za novi rekord Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Ekspedicija Srbije se iz Tokija vraća sa devet medalja! Naša najbolje odbojkašice su danas obezbedile još jedno odličje, što bi značilo da je rekord iz Rija oboren. Čeka se još samo kog sjaja će biti medalja vaterpolista (zlato ili srebro), pa će tada moći da se podvuče i konačna crta.

Izabrane vesti

Izabranice Zorana Terzića uspele su da arhiviraju težak poraz u polufinalu od Amerike, ohlade glave i podignu se pred borbu za bronzu. Za njih parola – teško je istog protivnika na turniru pobediti dva puta, nije važila. Ulogu favorita koja im je dodeljena na papiru, opravdale su bez većih problema u duelu za treće mesto protiv selekcije Južne Koreje – 3:0 (25:18, 25:15, 25:15).

I pored toga što nisu došle do toliko željenog finala, veoma je važno što su nastavile kontinuitet osvajanja medalja na najvećim takmičenjima, koji traje još od 2015. godine kada su uzele bronzu na Evropskom prvenstvu. Posle toga je nastavljen niz – srebro na OI (2016), zlato na EP (2017), zlato na SP (2018), zlato na EP (2019), bronza na OI (2021). Šansu da se vrate na zlatni kolosek imaju već za deset dana, kada će započeti učešće na šampionatu Starog kontinenta u Beogradu. Tu motiva ne bi smelo da manjka jer se prilike za igranje pred domaćom publikom retko pružaju. Ujedno to će biti lepa prilika da ljubitelji odbojke u Srbiji poslednji put vide ovaj sastav na okupu...

JUŽNA KOREJA - SRBIJA 0:3 (18:25, 15:25, 15:25)

Tokio

„Arijake arena“

Sudije: Rapisarda (Italija), Rolf (Amerika).

JUŽNA KOREJA: Li, Jeum, H. Kim 8, An, E. Park, Oh, J. Kim 11, S. Kim, Park 7, Jang 5, Jeong, Pjo 1.

SRBIJA: Buša 5, M. Popović 8, Mirković, Mihajlović, Ognjenović 4, Bjelica, Aleksić, Rašić 6 , S. Popović, Bošković 33, Milenković 2, Blagojević.

I zbog tog velikog narednog izazova, bitno je da su takmičenje u Tokiju završile pobedom i da se u Beograd ipak vraćaju sa osmehom na licu. Novi jutarnji termin uticao je uticao da u borbi za bronzu po malo uspavane zakorače na teren „Arijake arene“. Ovog puta je baš sve zavisilo od njih. U prvom delu uvodnog seta su napravile nekoliko grešaka i poklonile poene Južnoj Koreji, koja je zahvaljujući tome povela – 13:10. Od tog trenutka je Tijana Bošković odlučila da protivniku ponovo da do znanja, baš kao i u grupnoj fazi, na koga se namerio. I pored toga što je azijska ekipa vadila sve i svašta u odbrani, za snažne napade našeg korektora nije imala rešenje. Čak 14 poena je skupila do kraja seta, koji je Srbija dobila rezultatom – 25:18.

Ni u nastavku meč nije se stanje mnogo menjalo. Maja Ognjenović je razigrala potpuno ekipu, a pravila je velike probleme protivnicama i kuvanim loptama, koje su svaki put završavale na tarafleksu. Radovale su se svetske šampionke za svaki poen, strpljivo su gradile prednost i koračale ka pobedi. Tijana je u napadu dobila podršku i od ostalih, a sve je olakšao mnogo sigurniji prijem nego na prethodnom susretu. Drugi set je završen veoma ubedljivim rezultatom – 25:15.

Treći period je doneo samo nastavak dominacije svetskih šampionki. Sve je išlo kao podmazano u selekciji Zoran Terzića, pa je bilo pitanje samo koliko će ovaj okršaj trajati. Sjajna generacija je sigurnim koracima prošetala do olimpijske bronze. Posle ovako ubedljive pobede u duelu za medalju, jedina enigma koja je ostala jeste šta bi se desilo da u polufinalu nije naš tim imao onako loš dan... Ali, sada je to manje bitno.

OLIMPIJSKE IGRE, ODBOJKAŠICE - MEČ ZA 3. MESTO

Nedelja

Južna Koreja - Srbija 0:3 (18:25, 15:25, 15:25)



tagovi

Olimpijske igre 2020tokio 2020ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara