Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nokautiran pa osvojio zlato: Iranac na nesvakidašnji način stigao do trona (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.08.21. | 17:49

Saudijac nesmotrenim potezom ispustio značajnu prednost u finalu

Zlatna medalja u konkurenciji karatista preko 75 kilograma pripala je Irancu Sadžadu Gandžzadeu i to neobičnim spletom okolnosti, posle poteza Tarega Hamedija koji je okarakterisan kao nedozvoljen te je karatista iz Saudijske Arabije suspendovan.

Hamedi je fenomenalno otvorio meč i iponom stigao do tri poena prednosti, borba se odvijala u idealnom smeru po Saudijca sve do situacije dva minuta pre kraja borbe, kada je pri rezultatu 4:1 iskoristio neopreznost rivala pri napadu i nogom mu zadao udarac u glavu.

Izabrane vesti

Iranac je posle poteza rivala pao na tatami, a brzo su reagovale medicinske službe koje su mu pružile prvu pomoć. Nakon što je okončana drama, sudije su donele odluku da suspenduju Hamedija i da duel bude registrovan poobedom Gandžzadea službenim rezultatom 4:0, izazvavši velike polemike i proteste kažnjenog sportiste kojem je ostao nejasan osnov suspenzije.

Gandžzade je osvojenim zlatom dopisao novi uspeh, nakon brojnih priznanja među kojima su titule šampiona sveta i Azije, dok je njegov rival morao da se zadovolji srebrom. Bronzane medalje pripale su Aktasu Uguru iz Turske i Japancu Aragi Rijutaru.



tagovi

karateOlimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara