Nova medalja za Srbiju: Angelina Topić treća na svetu u skoku uvis

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.08.22. | 00:20

Na Svetskom atletskom prvenstvu za starije juniore i juniorke u Kaliju, naša atletičarka preskočila lestvicu od 193 centimetra

Andrijana Vilagoš je pre pet dana postala svetska prvakinja u bacanju koplja na Svetskom juniorskom prvenstvu u atletici u Kolumbiji, a na istoj planetarnoj smotri Srbija je dobila novu medalju. Sjajna Angelina Topić osvojila je bronzu u skoku uvis pošto je uspela da preskoči lestvicu postavljenu na 193 centimetra.

Naša atletičarka i jedna od najtalentovanijih skakačica uvis na svetu imala je maksimalan učinak preskočenih prepreka do poslednje runde i visine od 193. Međutim, tu visinu savladala je iz drugog pokušaja, pa joj je lidersku poziiju preotela Holanđanka Brit Verman preskočivši pomenutu visinu iz prve.

Izabrane vesti

Uz ćerku proslavljenog Dragutina Topića, 193 centimetra iz drugog pokušaja uspešno je arhivirala i Estonka Karmen Brus, što je značilo da se finalna borba nastavlja - ovog puta na 195.

Topićeva je sva ti puta rušila šipku, kao i Holanđanka Verman, da bi Brus iz trećeg pokušaja izvanrednim skokom savladala zadatu visinu i došla do zvanja svetske šampionke.

Zorana Rokavec je sa preskočenom visinom od 175 kraju zauzela deseto mesto.


tagovi

Angelina Topićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara