(©CEV)
(©CEV)

Novara dovela Holanđanku Anu Baus

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 15:31

Holanđanka je prvo pojačanje italijanskog kluba

Prvo pojačanje Novare za novu sezonu je Holanđanka Ana Baus.

U Italiju stiže iz Brazila i ovo će joj biti treća epizoda u Seriji A, posle boravka u Busto Arsiziju (2013-2014) i Monci (2018-2019).

Izabrane vesti

Poslednji angažman imala je u Brazilu, gde je nosila dres Dentil Praje. Tamo je provela tri sezone, posle čega je osetila da je vreme za novu promenu...

"Ponosna sam što ću igrati za Novaru. To je klub koji sam uvek cenila i poštovala, srećna sam što ću i ja biti deo ove priče. Doprineću svojim iskustvom, puna sam entuzijazma i jedva čekam da počnemo", rekla je za zvaničan sajt Ane Baus. "Dolazim posle tri veoma dobre sezone u Brazilu. Uspeli smo da se suprostavimo Minasu, igrali smo veliki broj finala i osvojili smo prvenstvo Južne Amerike 2021. godine".

Publika je Anu na evropskim terenima poslednji put gledala tokom sezone 2019-2020, kada je branila boje Turkiš Erlajnza.

"Sad se vraćam u Evropu spremna da posignem nivo igre. Znam da mogu još da napredujem igrajući u tako jakoj ligi. Došla sam u prestižan klub i mogu da kažem da mi je nedostajalo da igram na svom kontinentu", podvukla je Ana Baus.

Holanđanka je rođena 1991. godine, a tokom karijere je igrala u Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Azerbejdžanu, Brazilu i Turskoj.

Može da se pohvali sa devet osvojenih prvenstava - tri u Holadniji, jedno u Belgiji, dva u Nemačkoj, jedno u Turskoj i dva u Brazilu, sedam nacionalnih kupova, pet Superkupova, dva klupska prvenstva Južne Amerike i Čelendž kup sa Moncom. Sa reprezentacijom je osvojila tri evropska srebra i bronzu na Svetskom Gran Priju.


tagovi

Odbojkaški transferiŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara