Džordin Poulter (©FIVB)
Džordin Poulter (©FIVB)

Novara pronašla zamenu za Džordin Poulter

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 10:47

Dizač Karlota Kambi se vratila u klub za koji je igrala tokom sezone 2016-2017

Veliki potres doživela je Novara pred start Lige šampiona. Zbog povrede prednjeg ukrštenog ligamenta kolena u decembru ostala je do kraja sezone bez prvog dizača Džordin Poulter. Amerikanka je stigla kao veliko pojačanje tokom letnjeg prelaznog roka, trebalo je da bude glavni dirigent ekipe Stefana Lavarinija, ali joj se nije dalo... Ulogu vodećeg organizatora igre preuzela je Ilarija Batistoni.

Klub je brzo reagovao pa je uspeo da pronađe zamenu za Poulter. U Novaru se vratila Karlota Kambi, koja je isti dres već nosila tokom sezone 2016-2017. Tada je osvojila Skudeto, a posle je igrala za Pezaro, Bergamo, Kuneo i Firencu.

Izabrane vesti

Rođena je 1996. godine, a može da se pohvali ne samo titulom u Italiji, već i trofejom u Ligi šampiona, koji je osvojila sa Kazalmađoreom (2015-2016). Sa reprezentacijom Italije je bila srebrna na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

"Priliku da se vratim u Novaru sam dočekala sa oduševljenjem", rekla je Karlota Kambi za klupski sajt. "Verujem da je klub do sada morao da se nosi sa problemima zbog umora i povreda devojaka koje su učestvovale na Svetskom prvenstvu, ali sam takođe uverena da postoje svi uslovi da imamo odličan drugi deo sezone. Spremna sam da dam doprinos. Imam mnogo prijatelja ovde, a za Novaru me vežu pozitivna sećanja".

Lavarinijev tim je na 4. poziciji u prvenstvu Italije sa deset pobeda i tri poraza. Ispred su Koneljano, Skandići i Vero Volej Milano. U Ligi šampiona Novara ima dve pobede posle dva meča u grupi C, baš kao i Vakifbank. Treće i četvrto mesto zauzimaju Potsdam i Crvena zvezda sa učinkom 0-2.


tagovi

ŽOK NovaraOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara