Ivan Basara i Strahinja Rašović (©Starsport)
Ivan Basara i Strahinja Rašović (©Starsport)

Novi Beograd “bira” ko će biti drugi: Radničkom potrebna pobeda u Šapcu i neuspeh Zvezde u gradskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 12:47

Radnički gostuje u Valjevu i nada se trijumfu Kragujevčana

Regionalna liga je gotova, grupna faza Lige šampiona se bliži kraju, a u srpskom vaterpolo šampionatu ono najbolje tek počinje. Novi Beograd je osigurao prvo mesto pre kraja ligaškog dela i moći će da “namesti” kostur plej-ofa u gradskom derbiju.

Ne može da utiče na to sa kim će se ukrstiti u četvrtfinalu ili polufinalu, ali i te kako može da “odabere” ko će biti drugi – Crvena zvezda ili Radnički. Ići će crveno-beli na pobedu protiv drim-tima podno Kalemegdana (20.00) i ostvare li je, zauzeće drugo mesto bez obzira na to šta će Kragujevčani uraditi na gostovanju u Šapcu (20.00).

Izabrane vesti

Novom Beogradu nije neophodan trijumf kada se pogleda stanje na tabele, ali jeste zbog celokupne situacije. Ostao je bez dva trofeja na koje je “računao”, kraći je i za kapitena Dušana Mandića – odstranio ga je Živko Gocić iz tima – a ima i “neraščišćene stvari” sa Crvenom zvezdom.

Aleksandar Filipović je preuzeo ekipu od Dejana Savića i jedna od prvih stvari koje je uradio bila je pobeda nad Novim Beogradom, pre toga i Radničkim, na završnom turniru Kupa Srbije. Drugi put u tri godine crveno-beli su podigli trofej kupa, a oba puta Filipović je bio na klupi. Zbog svega toga za očekivati je da učesnik Lige šampiona krene u naplatu dugova.

„U utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno iako ona za nas nema takmičarski značaj. Svesni da ako se opustimo i ne budemo na svom prepoznatljivom nivou može da se dogodi ono što nam se desilo u finalu Kupa. Ispravnim pristupom učinićemo sve da se to ne ponovi i da zabeležimo pozitivan rezultat“, konstatovao je Jakšić.

Ekipa Živka Gocića bi pobedom naplatila deo duga, zatezna kamata ne može doći pre borbe za pehar, a ostane li Zvezda bez tri boda – stvoriće se uslovi da Radnički preuzme drugu poziciju. Kragujevčanima je preko potrebna pobede u Šapcu, kako bi imali čemu da se nadaju, ali isto tako i domaćinu da bi pred četvrtfinale bio bolje plasiran od Partizana.

Nalazimo se u seriji poraza iz koje nam je pod hitno potreban izlaz. U pojedinim fazama pojedinih mečeva, poput polufinala Regionalne lige i poslednjeg duela sa Barselonetom, smo igrali dobro, ali nedovoljno da ostvarimo pobedu. U ovom meču ćemo pokušati da konačno napravimo taj iskorak, jer nam je pobeda preko potrebna za povratak samopouzdanja pred odlučujuće borbe za titulu, ali i za drugo mesto koje donosi prednost domaćeg bazena u polufinalu. Ulog je veliki i daćemo sve od sebe da trijumfujemo, ali neće biti nimalo lako, jer je Šabac vrlo dobra ekipa, a gostovanja na njihovom bazenu tradicionalno jako neugodna”, rekao je Miloš Ostojić, trener golmana Radničkog.

Prostor za kalkulacije u poslednjem kolu ligaškog dela imaće Novi Beograd, svio ostali što se bore za vrh i nadaju trofeju – ne.

SUPERLIGA SRBIJE, POSLEDNJE KOLO LIGAŠKOG DELA TAKMIČENJA:

Subota

19.00: Valis Valjevo – Partizan

20.00: Crvena zvezda – Novi Beograd

20.00: Šabac – Radnički



tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK RadničkiVK ŠabacVK PartizanVK Valis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara