Radomir Drašović protiv Dinama (©Starsport)
Radomir Drašović protiv Dinama (©Starsport)

Novi Beograd igrao viktorije u Ligi šampiona i skočio na drugo mesto; debakl Radničkog u Kragujevcu

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.02.22. | 20:50

Barseloneta silna u srcu Šumadije - 9:3

Novi Beograd je na najbolji mogući način iskoristio poraze Olimpijakosa i Ferencvaroša - Mađare na krivoj nozi uhvatio splitski Jadran - i probio se do druge pozicije u grupi. Tim Dejana Jovovića je u 9. kolu Lige šampiona na svom bazenu s pola gasa dobio Dinamo Tbilisi - 19:7 (5:1, 2:2, 6:2, 6:2).

Na bazenu “11. april” na delu je bila igra mačke i miša. Igralo se viktorije pred golom gruzijskog tima i nijednog trenutka nije postojala dilema ko će se radovati na kraju meča. Dinamo Tbilisi je topovsko meso u Grupi A, nikome nije otkinuo ni bod, i nije bilo realno da to uradi u srpskoj prestonici.

Izabrane vesti

Jedna četvrtina - ona uvodna - bila je dovoljna Novom Beogradu da učvrsti poziciju i postavi se u takav položaj da može da otalja ostatak utakmice. Držao je Novi Beograd rivala u šaci, s vremena na vreme je stisak popuštao i u tim momentima je Dinamo uspevao da dođe do golova, i izbegne katastrofu.

Velikih 5:0 kreiranih pogocima Miroslava Perkovića, Strahinje Rašovića i Đorđa Vučinića - mahom iz kontranapada - uveli su Novi Beograd u mirne vode. Dozirao je Jovović minutažu, kombinovao i isprobavao taktičke zamisli, jer ovakve utakmice tome i služe. Dinamo se upisao iz peterca, Jovan Sarić prevario je Gojka Pijetlovića, koji je prethodno odbranio penal Dušanu Markoviću.

Strahinja Rašović bio je izuzetno raspoložen za igru, služio je šut sa distance Vučinića i kapitena Dušana Mandića, a protiv “svojih” se na listu strelaca upisao i Nika Šušiašvili, koji je bio član Dinamo Tbilisija. Pružio je Dejan Jovović svima šansu da uvećaju golgeterski učinak, a golmanu Žoau Pedru Koimbri da se razgiba u završnici.

U trijumfu Novog Beograda najefikasniji bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, dok su po tri postigli Mandić i Vučinić. Kod Dinama su Marko Jelača i Dušan Vasić dva puta pogađali metu.

Miloš Ćuk (©Starsport)Miloš Ćuk (©Starsport)

Debaklom u Kragujevcu protiv Barselonete završava se svaka priča Radničkog o potencijalnom plasmanu na Fajnal-for Lige šampiona. Javio se tračak nade posle trijumfa nad Olimpijakosom, ali i tada je kalkulacija bila zamršena, a prolaz grupe gotovo neizvodljiv. Barseloneta je drugi put u sezoni očitala lekciju Radničkom i okrenula Kragujevčanima kurs isključivo ka bici za domaći i regionalni trofej - 9:3 (7:0, 1:0, 1:2, 0:1).

Odigrao je Radnički prvo poluvreme ispod svakog nivoa, ne mogu kragujevačkom timu opravdanja da budu ni umor prouzrokovan gustim rasporedom, niti izostanak Marka Radulovića. Alibija nema za poluvreme u kome vaterpolisti Radničkog nisu postigli niti jedan gol, a na odmor su otišli sa 0:8.

Iskasapili su Alvaro Granados, najbolji strelac Lige šampiona, i Alberto Munariz Egana domaćina u prvom kvartalu. Već tada je bilo jasno da se Radničkom sprema katastrofa i da mu spasa nema. Jedina dilema bila je hoće li Barseloneta u nastavku spustiti gas ili će biti nemilosrdna. Posle pogotka Marka Larumbea povukla je ručnu.

Lazar Dobožanov briljirao je u nekoliko utakmica zaredom, imao je dvocifren broj odbrana, ali šuterima Barselonete nije mogao ništa. Svih šest lopti koje su uputili gosti završile su iza njegovih leđa, pa je minute dobio i rezervni čuvar mreže Stefan Todorovski, koji je imao tri intervencije.

Radnički je proigrao u drugom poluvremenu, dobio je obe deonice i uspeo minimalno da ublaži poraz. Samo što je veliko pitanje koliko je konačan rezultat krojio napredak u igri, a koliko Barselonetino opuštanje. Alvaro Granados bio je najefikasniji akter meča sa tri postignuta gola - sva tri u prvoj četvrtini - dok su se u redovima Kragujevčana po jednom na semaforu upisali Nikola Lukić, Nikita Krug i Aleksa Ukropina.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA - 9. KOLO 

GRUPA A

Utorak

Olimpijakos - Breša 5:8

Sreda

Radnički Kragujevac - Barseloneta 3:9

Jadran Split - Ferencvaroš 9:7

Novi Beograd - Dinamo Tbilisi 19:7


GRUPA B

Utorak

Špandau - Marselj 7:13

OSC BUdimpešta - Jug Dubrovnik 10:15

Crvena zvezda - Steaua Bukurešt 10:10

Pro Reko - Hanover 18:3



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Dinamo TbilisiVK BarselonetaVK Novi BeogradVK RadničkiDušan MandićStrahinja RašovićDejan JovovićUroš StevanovićNikola LukićLazar Dobožanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara