Uroš Kovačević (CEV)
Uroš Kovačević (CEV)

Novo MVP izdanje Uroša Kovačevića, Varta prejaka za Bugare

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 22:22

Poljski tim maksimalnim rezultatom slabvio protiv Hebara u 4. kolu Lige šampiona

Tri srpska igrača večeras su se radovala zbog pobeda u Ligi šampiona. Uroš Kovačević je vodio Aluron Vartu do trijumfa protiv bugarskog Hebara (3:0), dok je tandem Vuk Todorović - Nemanja Mašulović dao značajan doprinos slavlju ACH Voleja u duelu sa nemačkim Durenom (3:1).

Reprezentativni primač servisa je ponovo zaslužio MVP nagradu, baš kao i u prva dva kola. On je sa 15 poena bio najzaslužniji za treći trijumf Aluron Varte ove sezone u eliti. Osvojio je 13 poena iz napada, uz jedan as i uspešan blok. Na prijemu nije imao nijednu grešku.

Izabrane vesti

Drugi meč u grupi B odigrale su ekipe Berlina i Halkbanke, a pobedu je odnela turska četa. Varta i Halkbank drže prve dve pozicije u grupi sa skorom 3-1, Berlin je sa polovičnim skorom treći (2-2), a Hebar je na začelju bez trijumfa (0-4).

U C grupi je ulogu favorita opravdao Lube u duelu sa Turom (25:23, 25:13, 25:17), a najzapaženiji je bio Ivan Zajcev sa 19 poena (21-14 napad, 67 odsto). U grupi D je Zaksa bila bolja od Menana - 3:0.

Do polovičnog skora u grupi E stigao je ACH Volej posle četiri odigrana seta protiv Durena. Nemanja Mašulović (5-4 napad, 80 odsto) i Vuk Todorović su doprineli pobedi sa po pet postignutih poena.

Još dve utakmice 4. kola elitnog klupskog takmičenja igraju se u četvrtak, a sastaju se Trentino - Karlovarsko i Zirat Bank Ankara - Peruđa.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

4. kolo

Grupa A

Utorak

Jastrežebski - Monpelje 3:0

Fridrihshafen - Vojvodina 3:1

Grupa B

Utorak

Berlin - Halkbank Ankara 0:3

Sreda

Aluron Varta - Hebar 3:0

Grupa C

Utorak

Roselar - Benfika 3:0

Sreda

Lube - Tur 3:0

Grupa D

Sreda

Zaksa - Menan 3:0

Četvrtak

20.30: Trentino - Karlovarsko

Grupa E

Sreda

Duren - ACH Volej 1:3

Četvrtak

20.00: Zirat Bank Ankara - Peruđa



tagovi

OK ZaksaOK Aluron VartaCEV Liga šampionaUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara