©Reuters
©Reuters

Novo pojačanje za Ligu šampiona: Zvezda Vardara u Zagrebu

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.07.22. | 16:40

„Plinari“ iz Hrvatske dobili novo veliko rukometno ime

Makedonski rukometni šampion Vardar 1961 dobio je sankcije od Evropske rukometne federacije (EHF) zbog dugova i neće igrati u Ligi šampiona, a zvezde tima polako traže nove sredine zbog toga, jedan od njih je Rus Timur Dibirov koji je potpisao za Zagreb.

Ovaj 38-godišnji krilni rukometaš koji je prošle sezone bio treći strelac Lige šampiona postigao je dogovor sa jednim od najboljih balkanskih timova. Dibirov je godinama bio lider Vardara i važi za klupsku ikonu, pa će sigurno biti veliko pojačanje za Zagreb koji vodi hrvatski trener Ivica Obrvan.

Izabrane vesti

Posle Crnogorca Vuka Borozana, Slovenca Aljaža Panjtara i Srbina Milana Milića, dres najtrofejnijeg hrvatskog kluba nosiće i dvostruki šampion Evrope sa Vardarom, koji je potpisao ugovor na jednu sezonu. Angažovanjem Dibirova, Zagreb je ujedinio trojicu bivših rukometaša koji su sa Vardarom postali šampioni Evrope, a to su uz poslednje pojačanje još Vuk Borozan i Ivan Čupić.

Timur Dibirov je bio prva ozbiljna akvizicija Vardara u eri ruskog biznismena Sergeja Samsonenka i drugi je rukometaš po broju nastupa u „crveno-crnom“ dresu. U Vardar je došao 2013. godine, a više od njega u klubu je proveo samo kružni napadač i kapiten Stole Stoilov.

Pored Vardara, brzonogi ruski krilni rukometaš igrao je i za ruski Čehovski Medvedi, od 2004. do 2013. godine. Iza svog imena Dibirov ima dve titule prvaka Evrope sa Vardarom.

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

RK ZagrebRK VardarRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara