Maja Aleksić (MN Press)
Maja Aleksić (MN Press)

Obe Maje veoma zapažene, ali se večeras nisu radovale

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 23:08

Aleksićeva odlična protiv Kjerija, Ognjenovićeva morala da čestita Santareliju

Ni Maja Ognjenović, ni Maja Aleksić neće 5. kolo prvenstva pamtiti po lepom... Iako su obe reprezentativke Srbije bile zapažene, njihovi klubovi nisu izvukli pobede.

Valefolja je poražena u duelu sa Kjerijem - 1:3, dok je Skandići u derbiju izgubio od aktuelnog šampiona Koneljana - 1:3.

Izabrane vesti

Maja Aleksić je u četiri seta ostvarila učinak od 17 poena - 13 iz napada (52 odsto, 25-13), dva bloka, dva asa. Maja Ognjenović je u porazu Skandićija zabeležila pet poena - četiri iz napada i jedan as. U prva dva seta je bila starter, a u naredna dva je ulazila sa klupe.

Najzaslužnija za pobedu ekipe Danijelea Santarelija bila je Šveđanka Izabel Hak sa 32 poena (28 iz napada, jedan blok, tri asa, tri greške). Treba napomenuti da u poraženom taboru večeras nije ulazila u igru Ekatarina Antropova.

Novara je trenutno na vrhu sa skorom 5-0, potom slede Koneljano i Vero Volej Milano, koji imaju utakmicu manje i učinak 4-0.

Ekipa iz Milana je do četvrtog trijumfa stigla protiv Bergama - 3:1. Paola Egonu nije morala previše da se muči na ovom duelu, igrala je u druga dva seta i postigla sedam poena (napad 15-5).

Sa po 11 poena pobedi su doprinele Laura Hejrman, Nika Dalderop, Dana Retke i Kara Badžema.

SERIJA A ZA ODBOJKAŠICE

5. kolo

Firenca - Roma 3:2

Valefolja - Kjeri 1:3

Kazalmađore - Kuneo 0:3

Novara - Trentino 3:0

Bergamo - Vero Volej Milano 1:3

Pinerolo - Busto Arsizio 3:1

Skandići - Koneljano 1:3



tagovi

danijele santareliMaja OgnjenovićMaja AleksićIzabel Hak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara