Sara Ranković (©MN Press)
Sara Ranković (©MN Press)

Odahnuli u Milanovcu: Završen ligaški deo, pobede Partizana i TENT-a za kraj

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 21:42

Jedinstvo ostalo bez plej-ofa, Takovo preživelo među osam

Završen je ligaški deo sezone u prvenstvu Srbije za odbojkaše i odbojkašice. Jedino što se nije znalo do večeras jeste da li će Takovo ostati među osam najboljih ili će Jedinstvo pobedom protiv Partizana uskočiti u plej-of...

Dobili smo odgovor i na to pitanje - u Gornjem Milanovcu mogu da odahnu jer su overili kartu za razigravanje.

Izabrane vesti

Parovi četvrtfinala za odbojkaše su Crvena zvezda - Takovo, Radnički - Mladi radnik, Partizan - Spartak i Karađorđe - Vojvodina.

Kad su odbojkašice u pitanju na prvom stepeniku plej-ofa sastaju se Jedinstvo - Omladinac, TENT - Partizan, Železničar - Srem i Crvena zvezda - Ub.

Na poslednjim utakmicama ligaškog dela pobede su zabeležili Partizan i TENT. Crno-beli odbojkaši su bili ubedljivi protiv Jedinstva koje je imalo šansu da nastavi sezonu u slučaju pobede. Nisu se kockali Janićevi momci, već su uhvatili pravi zalet pred najvažnije bitke - 3:0 (25:13, 25:10, 25:19).

Dušan Petrović je pokazao sjajan performans večeras - srednji bloker Partizana je zabeležio 11 poena, a imao je savršen napad 9-9. Upisao je i dva direktna poena iz bloka. Sa po deset poena su doprineli Luka Tadić i Stefan Janković (napad 3-3, četiri bloka, tri asa).

Uspeo je Janić malo i da odmori Miliju Mrdaka (šest poena), Lazara Marinovića (šest poena), Novicu Bjelicu (tri poena), Miloša Krsteskog (pet prijema, 80 odsto pozitivnog). Na poziciji dizača je veoma dobro igrao Rikardo Mancano - o čemu svedoči čak 66 odsto realizacije napada kompletnog tima. Samo četiri puta su crno-beli zaustavljeni blokom. Ovakva uigranost sigurno da raduje sve u taboru aktuelnog šampiona pred najvažniji deo sezone...

U poraženom timu jedini dvocifreni je bio Aleksandar Škrbić sa 11 poena. Petar Vukelić je stao na šest, a Vanja Eremić na pet. Jedinstvo završava sezonu sa skorom 8-14.

TENT je večeras okončao ligaški deo trijumfom protiv Crvene zvezde. Ovaj meč nije menjao ništa na tabeli, ali pobeda sigurno da znači Obrenovčankama pred početak razigravanja.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Nevena Sajić sa 16 poena. Bila je mlada igračica motivisana protiv bivšeg kluba... Mina Mijatović je zabeležila 15. U crveno-belom dresu Katarina Stanković je imala 11, baš kao i Malgoržata Jasek. Na deset je stala Saška Đurović.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

22. kolo

Četvrtak

Vojvodina - Ribnica 3:1

Petak

Crvena zvezda - Karađorđe 3:0

Subota

Takovo - Spartak 0:3

Mladi radnik - Borac 3:0

Niš - Radnički 0:3

Nedelja

Jedinstvo - Partizan 0:3


SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

22. kolo

Petak

Spartak - Klek 3:0

Inđija - Radnički 0:3

Subota

Partizan - Jedinstvo 1:3

Omladinac - Železničar 0:3

Ub - Srem 3:0

Nedelja

TENT - Zvezda 3:1





tagovi

OK PartizanOK TentSuperliga Srbije u odbojciŽOK Crvena zvezdaOK Jedinstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara