(© CEV)
(© CEV)

Odbojkaši već planiraju sudar sa Poljacima: Atmosfera je fenomenalna, iz nje izlaze velika dela

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.09.23. | 13:42

Tehničar Vuk Todorović bi posle lakše povrede trebalo da bude spreman za susret osmine finala sa Češkom

Nikad nisu razočarali, ne bi trebalo ni sad. Pogotovo što su ovo dani velikih sportskih uspeha na reprezentativnom planu. Potrudiće se odbojkaši Srbije da prate stazu kojom su koleginice stigle do finala Prvenstva Evrope ili košarkaši do polufinala Mundobasketa, a razlog za optimizam ponudili su tokom grupne faze završnog turnira Starog kontinenta.

Okončali su takmičenje na drugom mestu, iza aktuelnih planeternih i evropskih prvaka, Italijana, čija je prednost u saznanju da igraju na domaćem terenu. Plava četa je zauzela drugo mesto i plasirala se u osminu finala, međutim, time se ne zadovoljava. Želi bar korak, možda dva, tri više. I to nije prepotencija, već realan pogled na istorijske činjenice, ako se zna da od 2011. redovno makar u četvrtfinalu, a imamo i pet polufinala i dve zlatne medalje u tom periodu na EP.

Izabrane vesti

Zato je jasno što naši momci na duel sa Češkom (nedelja, 18 časova, RTS 1, TV Arena sport) gledaju kao šansu da dodatno podignu ritam igre i spreme se za projektovani okršaj sa Poljacima, na čijoj klupi je nekadašnji selektor Orlova, Nikola Grbić.

Češka je kvalitetna selekcija, nije slučajno prošla grupu, međutim, sad nema mesta greškama, igra se na ispadanje. Moramo što bolje da se odmorimo i spremimo do nedelje. Ako budemo meču pristupili identičnom energijom kao dosad, onda ćemo proći u četvrtfinale“, istakao je Vuk Todorović.

Tehničar našeg tima je malo zabrinuo stručni štab i sve pristalice odbojke lakšom povredom stopala neposredno pred početak poslednjeg susreta grupne faze sa Nemačkom.

Pred kraj zagrevanja sam nezgodno stao na nogu Aleksi Bataku, slučajno se desilo. Ništa strašno, mogao sam da izdržim meč sa Nemcima, fizioterapeuti su odmah bandažirali nogu, popio sam tabeltu, posle susreta nastavio sa terapijom i za nekoliko dana ću biti maksimalno spreman“, istakao je Todorović.

Reprezentacija Srbije je posle boravka u Peruđi i Ankoni tokom četvrtka stigla u Bari. Selektor Igor Kolaković će momke najpre poslati na rad u teretani, a prema informacijama iz našeg tebora naredna dva dana će uslediti detaljna taktička i psihološka priprema za duel sa Česima.

Igrali smo sa njima dve prijateljske utakmice u Beogradu, kvalitetni su čim su u osmini finala, ali možemo da ponovimo izdanje iz kontrolnih mečeva. Imamo dosta vremena da se spremimo i nadam se pobedi posle dobre utakmice sa Nemačkom. Posle onako kvalitetnog susreta nema šta drugo da očekujem. Svaki igrač je spreman da pruži maksimum za četvrtfinale“, dodao je bloker Petar Krsmanović.

Kao što odbojkašice već od petka čeka kvalifikacioni turnir u Kini za odlazak na Olimpijske igre, tako će i muški tim pokušati da prođe filter za Pariz i zato će biti izazovno za stručni štab kako će opteretiti i(li) spremiti igrače za mečeve nokaut faze na EP i turnir u Tokiju, od 30. septembra do 8. oktobra.

Još smo u takmičenju, ne znam kad ćemo završiti, planiramo bar četvrtfinale sa Poljskom (ako prema očekivanjima savlada Blegiju, op. au). Prvenstvo Evrope traje do 16. septembra, a već 23. smo u Japanu. Zgusnut raspored. Valja dati i slobodne dane igračima, a planiramo zavisno od toga hoćemo li završiti 12, 14. ili 16. septembra (termini četvrtfinala, polufinala, utakmice za bronzi u zlato). U svakom slučaju, atmosfera je fenomenalna, pravi se novi duh reprezentacije, iz čega mogu da izađu velika dela. Prezadovoljan sam što smo dizali formu postepeno i protiv Nemačke odigrali najbolje na turniru. Očekujem da naredni mečevi budu na tom nivou, nadam se da ćemo protiv Poljske biti najjači“, izbija optimizam iz svake reči Danijela Mišića, kondicionog trenera našeg državnog tima.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeOdbojkaEvropsko prvenstvo za odbojkaše 2023.evropsko prvenstvo za odbojkašeVuk TodorovićPetar Krsmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara