Foto: ©FIVB
Foto: ©FIVB

Odbojkašice u grupi sa Belgijom i Poljskom, odbojkaši sa svetskim šampionima Italijanima na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.22. | 19:29

Održan je žreb za predstojeće kontinentalne smotre u muškoj i ženskoj konkurenciji

Odbojkašice i odbojkaši Srbije saznali su sa kojim reprezentacijama će se boriti na predstojećem Evropskom prvenstvu. Aktuelne svetske šampionke će u okviru Grupe A koja se održava u Gentu igrati protiv domaćina Belgije, Slovenije, Poljske, Ukrajine i Mađarske.

S druge strane, izabranici Igora Kolakovića smešteni su u Grupu A sa Italijom, Švajcarskom, Nemačkom, Belgijom i Estonijom, a mečevi će se igrati u Rimu, Peruđi i Ankoni.

Izabrane vesti

Kontinentalna smotra u konkurenciji odbojkašica na programu je od 15. avgusta do 3. septembra naredne godine, a igra se u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji. Izabranice Danijelea Santarelija brane srebro osvojeno prošle godine u Beogradu.

Italijanski stručnjak je izneo prve utiske posle žreba održanog u Napulju.

"Grupa nije laka, igramo protiv domaćina Belgije. Dobre su i ostale selekcije, kao Poljska sa kojom smo odigrali težak meč u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Slovenija, Ukrajina, Mađarska... nije jednsotavna grupa. Važan turnir, želimo da ostvarimo što bolji rezultat posle drugog mesta osvojenog u Beogradu", rekao je Santareli.

A GRUPA – GENT, BELGIJA:

SRBIJA, BELGIJA, SLOVENIJA, POLJSKA, UKRAJINA, MAĐARSKA

C GRUPA – DIZELDORF, NEMAČKA:

NEMAČKA, AZERBEJDŽAN, TURSKA, ČEŠKA, ŠVEDSKA, GRČKA

B GRUPA – VERONA, MONCA I TORINO (ITALIJA):

ITALIJA, RUMUNIJA, BUGARSKA, HRVATSKA, BOSNA I HERCEGOVINA, ŠVAJCARSKA

D GRUPA – TALIN, ESTONIJA:

ESTONIJA, FINSKA, HOLANDIJA, FRANCUSKA, SLOVAČKA, ŠPANIJA


Evropsko prvenstvo za odbojkaše na programu je od 28. avgusta do 16. septembra, a pored Italije održaće se i u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Srbija je na prethodnoj smotri stigla do četvrtog mesta.

Igor Kolaković ističe da je neophodno pokazati reakciju posle eliminacije u osmini finala Svetskog kupa.

"Dobro je što u razigravanju nećemo odmah ići na svetskog prvaka. Posle grupe se odmah igra na ispadanje, tako da je vrlo važno kako će se igrati posle razigravanja u grupi. Videćemo na koga ćemo naići, kako će nas poslužiti žreb do kraja. Evropsko prvenstvo je jedno od tri najvažnija takmičenja tokom naredne sezone, moramo dobro da se spremimo i nastupimo bolje nego na prethodnom Svetskom prvenstvu", istakao je Kolaković.

A GRUPA – RIM, PERUĐA I ANKONA (ITALIJA):

SRBIJA, ITALIJA, ŠVJACARSKA, NEMAČKA, BELGIJA, ESTONIJA

C GRUPA – SKOPLJE, SEVERNA MAKEDONIJA:

SEVERNA MAKEDONIJA, CRNA GORA, POLJSKA, HOLANDIJA, ČEŠKA, DANSKA

B GRUPA – VARNA, BUGARSKA:

BUGARSKA, FINSKA, SLOVENIJA, UKRAJINA, HRVATSKA, ŠPANIJA

D GRUPA – TEL AVIV, IZRAEL:

IZRAEL, RUMUNIJA, FRANCUSKA, TURSKA, PORTUGALIJA, GRČKA


Plasman u osminu finala izboriće po 4 reprezentacije iz svake grupe, a potom slede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mesto i finale.

Utakmice osmine finala u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Belgiji (A – C) i Italiji (B – D), dok će se mečevi osmine finala u konkurenciji odbojkaša odigrati u Italiji (A – C) i Bugarskoj (B – D).

OSMINA FINALA:

A 1 – C 4

A 2 – C 3

C 1 – A 4

C 2 – A 3

B 1 – D 4

B 2 – D 3

D 1 – B 4

D 2 – B 3

U konkurenciji odbojkašica, četvrtfinala će se odigrati u Briselu, u Belgiji i Firenci u Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Briselu, u Begliji. Kod odbojkaša, četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Bariju, u Italiji i u Varni u Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Bolonji, u Italiji.


tagovi

Evropsko prvenstvo u odbojciženska odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Evropsko prvenstvo za odbojkaše 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara