Marko Odermat (©Reuters)
Marko Odermat (©Reuters)

Odermatov trijumfalan pohod na krunu, Slovenac na podijumu, rezultat karijere Hrvata u Zeldenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.10.21. | 16:06

Pored Švajcarca na postolju se našli Lajtinger i Kranjec

Izmakao je Veliki kristalni globus Marku Odermatu minule sezone, nekako je kompletna sezona bila u skladu prve trke – u Zeldenu. Švajcarac je za pet stotinki kasnio za norveškim čudom Lukasom Bratenom... Zaostatak u generalnom poretku bio je ekvivalentan. Početak nove takmičarske godine obećava. Marko Odermat trijumfovao je u prvoj trci, bio je najbrži na glečereu Retenbah.

Postavio je Marko Odermat vreme 2:05.94 i za sedam stotinki je umakao u cilju Rolandu Lajtingeru. Nije Odermat dopustio da mu se ponovi prošlogodišnji start sezone ili poput sunarodnice Lare Gut da za dlaku ostane bez pobede u veleslalomu. Švajcarska skijašica je juče, na premijeri, u cilj uletela sa minimalnim zaostatkom za Mikaelom Šifrin.

Izabrane vesti

Ako se po jutru dan poznaje, ova godina će biti još neizvesnija od prethodne. Naročito u konkurenciji skijaša. Uz Marka Odermata i Rolanda Lajtingera na podijumu se našao i slovenački skijaš Žan Kranjec. Najboljih deset u Zeldenu kompletirali su Đino Kaviecel, šampion Aleksi Panturo, River Radamus, Lukas Braten, Luka de Aliprandini, Filip Zubčić i Rasmus Vindigstad.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je u Zeldenu stigao do rezultata karijere. Nikada se pre današnje trke nije plasirao među deset najboljih u austrijskom zimovalištu. A, bez ikakve sumnje iznenađenje dana je drugo mesto Rolanda Lajtingera.

Austrijanac je do sada dva puta u karijeri bio šesti u veleslalomu – jednom u Zeldenu – a danas je odskijao na gornjoj granici, u rangu trke sa Savetskog prvenstva iz 2017. godine kada je osvojio srebro i bio na postolju odmah ispod nenadmašnog Marsela Hiršera.



tagovi

Svetski kup u alpskom skijanjusvetski kup u skijanjuMarko Odermat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara