Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Odlučivao rulet, kuglica stala na crveno: Zvezdi se u derbiju sa Radničkim vratilo za peh u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 22:04

Novi Beograd deklasirao Vojvodinu...

Peterci su za nekoga lutrija, za nekoga stvar umeća i mentalne pripreme. Ako bi osnova bila da su nešto nalik ruletu, onda se Crvenoj zvezdi u srpskom šampionatu vratilo za poraz u Ligi šampiona. Jadran iz Herceg Novog je dobio Beograđane u raspucavanju posle 25 serija, iz perspektive crveno-belih kuglica je u sredu stala na crno, a večeras – na crveno.

Kao i u Ligi šampiona, imali su crveno-beli prednost i ostali bez iste u završnici. Bogdan Gavrilović i gruzijski vaterpolista Valiko Dadvani su je anulirali i uveli meč u peterce, ali se tamo Crvena zvezda bolje snašla od Radničkog. Uzela je dva boda, bitna i za konačan plasman u Jadranskoj ligi, dok je kragujevačkom klubu pripao jedan i protiv Taša će mu biti potrebna pobeda kako bi u narednoj fazi igrao sa najboljim klubovima u državi – 10:10, petercima 5:4.

Izabrane vesti

Valiko Dadvani je pružio šansu Kragujevčanima da se iščupaju u Beogradu. Gruzin je bio nerešiva enigma za domaći sastav. Četiri puta je pogađao metu, a najvažniji pogodak dao je 20 sekundi pre kraja. Sproveo je loptu u mrežu, doveo Radnički na prag peteraca... Odbranila se ekipa Uroša Stevanovića u poslednjem napadu, međutim, za pobedu je ostala kratka. Kristijan Šulc je bio neprecizan u četvrtoj seriji.

Svi ostali su u raspucavanju pogađali. Sa jedne strane Gavril Subotić, Nikola Bursać, Dušan Vasić, Marko Radović i Draško Gogov, a na kontra Miroslav Ranđić, Nikola Kojić, Filip Janković i Lazar Vićković.

Apsolutni junak crveno-belih bio je Dušan Vasić. Ne samo da je realizovao peterac, nego je u osnovnom delu meča u četiri navrata parao mrežu Radničkog. Ponajviše zahvaljujući njemu Crvena zvezda je ostala neporažena u prvoj fazi Superlige Srbije, a pobede je nastavio da niže i Novi Beograd.

Šampion Srbije je deklasirao Vojvodinu – 25:2! Bez ikakve ideje i šanse bili su Novosađani u glavnom gradu, a utakmica je bila gotova već početkom druge deonice. Verovatno i najbolji meč od dolaska u Novi Beograd odigrao je grčki bek Dimitrios Skumpakis. Ispalio je sedam strela u protivničku mrežu, sve mu je išlo od ruke, a raspoloženi su bili i crnogorski centar Savo Ćetković i Miloš Ćuk, strelci tri gola.

SUPERLIGA SRBIJE – 4. KOLO:

GRUPA A:

Subota

Novi Beograd – Vojvodina 25:2

Proleter – Partizan 11:15

Nedelja

Stari grad  Šabac 5:14

GRUPA B:

Subota

NBG Vukovi – Valis 13:11

Crvena zvezda – Radnički 10:10, petercima 5:4

Taš – Nais 17:18


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK RadničkiVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara