""
""

Oglasilo se Ministarstvo omladine i sporta: Nema nacionalne penzije za Šterbika

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.06.14. | 16:17

"Prema važećim propisima, gospodin Arpad Šterbik ne ispunjava uslove za nacionalno priznanje"

Nekadašnji golman rukometne reprezentacije Jugoslavije, a trenutno čuvar mreže Španije Arpad Šterbik ne ispunjava uslove za dobijanje nacionalne penzije, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

"Ministarstvo nije dobilo zahtev da se Arpadu Šterbiku dodeli nacionalno priznanje (nacionalna penzija). Analizom stručnih službi utvrđeno da, prema važećim propisima, gospodin Šterbik ne ispunjava uslove za nacionalnu penziju", navode u Ministarstvu.

Izabrane vesti

Srbija trenutno za 564 dobitnika nacionalnih sportskih priznanja i mesečno izdvaja 63.000.000 dinara, odnosno oko 750.000.000 na godišnjem nivou. U ministarstvu navode da će u cilju unapređenja ove oblasti uraditi analizu sistema dodele nacionalnih priznanja.

Arpad Šterbik je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio bronzane medalje na Svetskim prvenstvima 1999. i 2001, a sa Španijom je prošle godine postao svetski šampion.

Šterbik je nedavno, na završnom turniru Lige šampiona, od generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidara Ðurkovića tražio da vidi šta je potrebno kako bi dobio nacionalnu penziju.

(foto: Action Images)


tagovi

Arpad Šterbiknacionalna priznanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara