Ben Rotlisberger i Eron Rodžers (©AFP)
Ben Rotlisberger i Eron Rodžers (©AFP)

Old School derbi na Lembo Fildu - Rodžers udara na Big Bena, vreme je za buđenje Mahomsa i Čifsa

Vreme čitanja: 6min | ned. 03.10.21. | 11:07

Danas na programu 13 mečeva NFL šampionata, a epicentar će biti u Grin Beju gde stiže posrnuli Pitsburg. Biće to repriza Superboula iz 2011. godine sa istim kvoterbekovima na obe strane. Kanzas posle dva vezana poraza gostuje očajnoj Filadelfiji

Više od decenije prošlo je od Superboula u kome je Grin Bej pobedio Pitsburg sa 31:25, a Eron Rodžers se dokopao jedine titule sa Pekersima. Pobedio je u direktnom duelu nešto starijeg Bena Rotlisbergera koji je na počecima karijere već imao dva trofeja Vinsa Lombardija. Sada će dvojica budućih članova Kuće slavnih opet da ukrste koplja na kultnom Lembo fildu (22.25). Timovi su drugačiji nego tog 6. februara 2011. godine, ali vođe napada su ostale iste.

Rodžers je mnogo bolji prethodnih godina od populanog Big Bena kome će ovo biti verovatno poslednja sezona u NFL karijeri. Opala mu je produktivnost sa godinama, imao je i tešku operaciju ramena, napad Stilersa ove sezone ne funkcioniše, kao i u drugom delu proteklog šampionata.

Izabrane vesti

22.25: (1,40) Grin Bej Pekers (14,0) Pitsburg Stilers (3,35)

Pitsburg dolazi u Viskonsin sa dva vezana poraza, dok je Grin Bej posle šamara na Floridi i poraza od Nju Orleans Sejntsa (3:38), pobedio dva meča. Prošle nedelje u triler završnici srušen je San Francisko (30:28). Poveli su domaćini sa 28:27 priv put na meču, 37 sekundi pre kraja, ali onda je na scenu stupio Rodžers. Bez tajm-auta, sa dva dodavanja prvoj meti Devonteu Adamsu, omogućilo je šut kikeru Mejsonu Krozbiju sa 51 jardi za veliku pobedu Siraša.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE GRIN BEJ DA BUDE ŠAMPION NFL-a JE 11,0.

Grin Bej mnogo bolje igra na svom terenu, napad sa Rodžersom, rivseriverom Devonte Adamsom i raning bekom Eronom Džonsom je mnogo bolji deo tima. Odbrana Stilersa je na papiru bolja, a mogao bi posle meča pauze da se vrati vođa defanzive Ti Džej Vot. Bez njega, Pitsburg je samo bleda senka, što su prošle nedelje iskoristili Sinsinati Bengalsi. Imaće ne tako dobra ofanzivna linija domaćeg tima velikih problema da zaštiti kvoterbeka. Verovatno će domaćini dosta da trče, a Rodžers da se brzo oslabađa lopte kako bi osujetio pritisak koji stvara prednja linija odbrane tima iz Pensilvanije.

Očekuje se tvrda utakmica, napad Pekersa protiv odbrane Stilersa biće ključ. Ko dobije taj rat, mogao bi da se bude bliži pobedi. Verujemo više Rodžersu, prošlogodišnjem MVP lige.

U Superboulu smo videli da je Kanzas, ali i Patrik Mahoms ranjiv, da nisu tako strašni kako se to činilo prethodne tri godine. Čifsi su poraženi u Baltimoru i na svom Erouhed od divizijskog rivala Los Anđeles Čardžersa. Četa Endija Rida je poslednja u diviziji Zapad AFC-a, alarm je upaljen. Dobru priliku da se Kanzas vrati u pobednički ritam je gostovanje Filadelfiji. Iglsi su bili očajni prošle nedelje, kada ih je razbio Dalss (21:41).

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Muke sa kvoterbekovima tima iz Pensilvanije se nastavljaju. Nije išlo sa Karsonom Vencom, a ne ide ni sa Džejlenom Hrtsom, prošlogodišnjim rukijem. Endi Rid je nekada vodio Iglse, vraća se u Filadelfiju sa kojom je stigao do Superboula, ali je tek sa Čifsima uspeo prošle godine da stigne do titule. Vreme je da Kanzas nekog razbije, da povrati poljuljano samopouzdanje. Mahoms je imao čak tri presečene lopte u poslednja dva meča i skinuo je oreol da Kanzas s njim na čelu napada ne gubi u septembru i da najplaćeniji igrač lige (ugovor od 503.000.000 na 10 godina) ne gubi lopte u prvom mesecu NFL šampionata.

19.00: (3,70) Filadelfija Igls (14,0) Kanzas Siti Čifs (1,35)

Dalas je odličan na startu sezone, vezao je dve pobede posle tesnog poraza na Floridi od šampiona Tampe na otvaranju šampionata. Na AT&T stadion u Arlingtonu stiže zahuktala Karolina koja ima sve tri pobede. Veliki hendikep za Panterse biće neigranje prve zvezde, Kristijana Mekefrija. Sjajni raning bek se povredio protiv Hjustona pre desetak dana i propustiće nekoliko nedelja.

Baltimor ide na noge jednoj od dve neporažene ekpe u Američkoj fudbalskoj konferenciji (AFC) Denveru. Kvoterbek Rejvensa Lamar Džekson nije trenirao prošle nedelje, ali se očekuje da bude u timu protiv čvrste odbrane Bronkosa sa raspoloženom povratnikom u ligu Vonom Milerom (prošlu celu sezonu propustio zbog povrede). Baltimor se izvukao u prethodne dve utakmice, pobedio je tesno Kanzas i Detroit posle čudesnog šuta kikera Džastina Takera sa čak 66 jardi (rekord lige). Prvi put u dresu Rejvensa mogli bismo da gledmao Lejviona Bela, bivšu zvezdu Pitsburga. On je prethodnih nedelja trenirao s novim timom, učio akcije, a sada će probati da se nametne treneru Džonu Harbouu.

22.25: (2,15) Denver Bronkos (13,0) Baltimor Rejvens (1,85)

Tenesi je ostvario dve uzastopne pobede, ali će u Njujorku protiv tužnih Džetsa (19.00) Tajtensi da igraju bez oba elitna risivera, povređenih Hulija Džonsa i Ej Džej Brauna. To znači da će bar 30+ nošenja da ima najbolji raning bek lige Derik "King" Henri.

Derik Henri (©AFP)Derik Henri (©AFP)

Ekipe iz Nujorka, Džajants i Džetsi imaju skor 0-6, a lako bi posle večerašnjih mečeva moglo da bude 0-8. Džajantsi gostuje nepredvidivom Nju Orleansu koji je dobio Grin Bej i Nju Ingland. Četa Šona Pejtona prvi put ove sezone igraće u Mercedes Superdomu u Luizijani. Sejntsi su na startu dočekali Pekerse u Džeksonvilu zbog straha od uragana Ira koji je pretio Nju Orelansu.

Džastin Filds se nije proslavio kao starter Čikaga prošle nedelje u Klivlendu. Bio je tragičan, a pik prve runde drafta dobiće novu šansu danas (19.00) protiv divizijskog rivala Detroita na Soldžer fildu (19.00). Veteran Endi Dalton još nije spreman. Majami će opet da predvodi Džejkobi Briset koji menja povređenog Tuu Tagovailou. Briset će igrati protiv bivšeg tima, Indijanapolisa. Koltsi su bez pobede, Karson Venc je rovit, ali bi trebalo da opet bude starter.

22.05: (1,45) Los Anđeles Rems (14,0) Arizona Kardinals (3,10)

U istim terminima (22.05) igraju se utakmice ljutih rivala u najjačoj diviziji NFL-a, Zapadu NFC-a. San Francisko je domaćin Sijetlu, a Los Anđels Remsima dolazi Arizona u duelu dve neporažene ekipe. Metju Staford je odmah pokazao da je mnogo bolji od Džereda Gofa. Prodisao je napad Remsa sa iskusnim kvoterbekom, pa se crno piše Kardinalsima. Četa Šona Mekveja lako je dobila šampiona Tampu prošle nedelje, a sada želi da sruši i divizijskog rivala i potvrdi da će biti jedan od najozbiljnijih kandidata za Superboul koji se igra na njihovom stadionu Sofaj u Ingluvudu sredinom februara. Remsi su dobili poslednjih osam utakmica protiv Arizone, pa im i sada dajemo prednost.

22.05: (1,70) San Francisko Fortinajners (13,0) Sijetl Sihoks (2,40)

Fortinajners i Sihoksi ne igraju dobro na startu sezone. Napad Sijetl sa Raselom Vilsonom nije tako ubojit kao prethodnih godina, dok i Džimi Garopolo troši kredit. Bio je loš protiv Grin Beja i mogao bi uskoro da izgubi mesto startera u San Francisku i da prepusti mesto trećem piku na ovogodišnjem draftu Treju Lensu. Poslednja dva meča u Kaliforniji, Sihoksi su dobili u neizvesnim završnicama. Prošle godine je bilo 26:23, a pre dve 27:24 posle produžetka.


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaGrin Bej PakersPitsburg StilersEron RodžersBen RotlisbergerKanzas Siti Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara