""
""

Omega priznala: Čavić pobedio Felpsa u Pekingu 2008! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.04.15. | 14:45

Legendarni američki plivač tvrdi da je od kompanije Omega dobio mejl u kome je pisalo da je Felps izgubio finale u trci na 100 metara delfin stilom

Miloradu Čaviću učinjena je nepravda 2008. godine, a kompanija Omega izgleda da je konačno priznala grešku o kojoj su svi pričali tada  na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Izabrane vesti

Nekadašnji najbolji plivač sveta i osvajač sedam zlatnih olimpijskih medalja, Mark Špic, otkrio je da poseduje dokaze da je Milorad Čavić pobedio Majkla Felpsa. Legendarni američki plivač tvrdi da je od kompanije Omega dobio mejl u kome je pisalo da je Felps izgubio finale u trci na 100 metara delfin stilom.
"Ukoliko je Omega zvanični merilac vremena, zašto to nije bilo poznato odmah posle trke? Ne verujem da je Felps pobedio, ali je on i dalje najveći plivač sveta, sa ili bez te medalje", izjavio je Špic za britanski "Ekspres Sport" u Šangaju prilikom dodele nagrada "Laureus" koja je pripala Novaku Ðokoviću.

Zvanični rezultat posle finalne trke bio je da je Felps trijumfovao u vremenu 50,58 sekundi, dok je Čavić osvojio srebro sa stotinkom zaostatka.

Omega je godinu dana nakon čuvene trke u Pekingu saopštila da je Čavić prvi dotakao taster na cilju, ali da je Felps to učinio snažnije, pa je njegov udarac pre registrovan.

Podsetite se kako je izgledala sada već legendarna trka za zlato na OI u Pekingu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaplivanjeMilorad ČavićMajkl Felps

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara