Oštra Dragana Cvijić: Nismo mi odustale, Savez je odustao od nas, nikoga nismo zanimale

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 22:11

"Već posle Evropskog prvenstva u Danskoj je moralo da se menja, videlo se da ništa ne ide. To tamo je bilo upozorenje", kaže pivotmen državnog tima

Srpska rukometašica Dragana Cvijić otvorila dušu nakon neprijatne eliminacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Izabranice Ljubomira Obradovića su posle poraza od Rusije, doživele pravi debakl od Mađarske u Đeru, čime su ostale bez šansi za plasman na završni turnir.

Rukometašica Krima smatra da nešto mora pod hitno da se menja od samog vrha srpskog rukometa, kako bi neke naredne generacije imale šansu da se plasiraju na Olimpijske igre u budućnosti.

Izabrane vesti

"Nismo mi odustale, Rukometni savez je odustao od nas i Olimpijskih igara. Nije želeo da nas čuje, nije se obazirao na naše vapaje. Već posle Evropskog prvenstva u Danskoj je moralo da se menja, videlo se da ništa ne ide. To tamo je bilo upozorenje, ali mi nikoga nismo zanimale. Ja više ne mogu da ćutim i nadam se da će ovo da pomogne nekome nekada", rekla je Dragana posle meča, a prenosi Informer.

Neuspesi su se zaređali u nizu, jedan za drugim.

"Mi smo žrtve Saveza! Sve su znali, sve smo rekle, bilo je ogromno nezadovoljstvo kod igračica, ali kad nemate podršku vodećih ljudi onda je sve džabe. U Japanu na Svetskom prvenstvu 2019. smo nekako prevarile protivnike, bile jedno, i uspele smo nešto da uradimo. Pod hitno mora nešto da se menja kako bi naredne generacije imale bolji rad i mogućnost da odu na Olimpijske igre".

Cvijić nije želela nikoga da imenuje.

"Znaju oni svi na koga ja mislim. Bili su sa nama sedam dana, sve videli i ništa nisu uradili, ostavili su nas ovako... Sve su mogli da vide, kako stoje stvari i šta se radi, ali džabe je sve. Ovo je verovatno većini poslednja utakmica u reprezentativnoj karijeri i nadam se da će Savez učiniti sve da naredne generacije imaju bolji rad, da će doći neko ko može da ih nauči nešto, a ne ovako... Savez nije zaslužio ovaj plasman, a mi ispaštamo zbog njih", zaključila je Dragana.


tagovi

Dragana Cvijić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara