Oksana Čusovitina (©Reuters)
Oksana Čusovitina (©Reuters)

Ovacije na otvorenoj sceni za gimnastičarku od 46 leta

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 11:06

Oksana Čusovitina osmi put na Igrama

Završila je vežbu, rezultat je pokazao da se nije plasirala u finale. Ali u tom trenutku počele su – ovacije. I to od koleginica gimnastičarki.

A, aplauzi su bili za Oksanu Čusovitinu, uzbekistansku gimnastičarku koja ima punih 46 leta. I ovo su joj bile osme Olimpijske igre u karijeri.

Izabrane vesti

Sam plasman na Igre za nju su čudo. Jer decenijama su „slika“ gimnastičarki mlade, premlade devojke, često još maloletne. Većini njih, ako ne i svima, Oksana bi mogla, po godinama, da bude – majka.

I bez ovog istinskog podviga, što je na polovini pete decenije došla na Igre, Oksana je legenda gimnastike. Bila je olimpijska šampionska u timskoj konkurenciji 1992. godine u Barseloni, tri puta svetska prvakinja, dva puta azijska...

Na ovih osam Igara predstavljala je tri države: Najpre Ujedinjeni tim, što je bio naziv za sportiste iz bivše SSSR 1992. godine, potom je predstavljala Nemačku 2008. i 2012. dok je bila takmičarka Uzbekistana od 1996. do 2004. pa opet od 2016. do danas.

Ovo su joj bile poslednje Olimpijske igre. I kada je dobila ovacije na otvorenoj sceni, Oksana se rasplakala.

Bilo je stvarno lepo. Bile su to suze radosnice, zbog podrške toliko mnogo ljudi. Nisam ni gledala rezultat, osećala sam se ponosno i srećno. Ovo su bile moje poslednje Igre, ipak imam 46 godina. Živa sam, srećna, bez povreda. Ponosna sam na sve što sam ostvarila“, poručila je Oksana Čusovitina, sada već prava legenda Olimpijskih igara.


tagovi

gimnastikatokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara