Paola Egonu (©Starsport)
Paola Egonu (©Starsport)

Paola Egonu tužila generala: Da li te Italijankom čini pasoš ili etrurske crte lica?!

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.24. | 09:58

Razumljivo, proslavljena odbojkašica je besna...

Liberali kažu svi smo isti, oni desno orijentisani tvrde razlike postoje i ne možemo da ih ignorišemo. S tim da je general Roberto Vanači preterao, zbog čega je dobio tužbu najpoznatije italijanske odbojkašice Paole Egonu.

Istina, nije to prva tužba sa kojom se Vanači susreo posle objavljivanje knjige “Il mondo al contrario“ (u slobodnom prevodu: Naopaki svet). U njoj je kritikovao LBGT populaciju, nezaposlene, Jevreje, imigrante, levičare, a pre svega – crne Italijane.

Izabrane vesti

I tu se posebno dotakao Paole Egonu.

Čak i ako Paola Egonu ima italijanski pasoš, jasno je da njene crte lice ne predstavljaju ono italijansko što se vidi na freskama, slikama i statuama iz vremena Etruraca“, napisao je Vanači, koji se borio u ratovima u Avganistanu i Iraku sve dok nije dobio otkaz u vojsci dve nedelje posle objavljivanje knjige.

Zauzvrat je verovatno dobro zaradio, jer je knjiga uprkos kritikama – ili baš zbog njih? – postala bestseler u Italiji. Možda i najtužnije od svega. Jer Vanači je, pišući konkretno o imigrantima iz Afrike, rekao i da bi oni morali da budu Italiji zahvalniji na gostoprimstvu, jer, kako je naveo, nismo svi rođeni jednaki?!

Egonu ga je zato tužila pred sudom u Bergamu, ali je ta institucija odgovornost prebacila na kolege, pošto je Vanači iz Vijaređa. Prva tužba je odbijena, Egonu se žalila i sada je postupak ponovo u istrazi.


tagovi

Paola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara