Nemanja Obradović (©MN Press)
Nemanja Obradović (©MN Press)

Partizan blizu "kote 3", Marjanović spustio roletnu, Mićić overio Šapčane, Vojvodini pol-pozicija

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 19:52

Rukometna Superliga Srbije: Crno-beli na Banjici bolji od tima Vladana Matića - 30:27 (14:13)

Dva kola pre kraja ligaškog dela sezone u Superligi Srbije jasno je da će šampion Vojvodina da bude lider pred plej-of, Metaloplastika je sigurno druga, dok je Partizan bliži "koti 3" od pančevačkog Dinama.

U derbiju 20. kola crno-beli rukometaši pobedili su Metaloplastiku sa 30:27 (14:13). Ovi timovi će verovatno da se sastanu i u polufinalu plej-ofa kao i prošle godine.

Izabrane vesti

Četa Đorđa Ćirkovića je pokazala da je u usponu forme. Posle plasmana u finale Kupa Srbije srušena je i Metaloplastika kojoj je ovo tek drugi poraz u šampionatu.

Iako reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović nije imao svoj dan, u prvi plan je iskočio iskusni golman Nemanja Marjanović, dok su Nemanja Obradović i Veljko Popović, uz pivotmena Ivana Mićića, diktirali tempo u napadu.

Partizan je stigao do osetnije prednosti sredinom drugog poluvremena kada je serijom 4:0, od 17:17 stigao do 21:17. Marjanović je u tim trenucima začarao mrežu. Gosti su bili jalovi u napadu. Osim Vojislava Brajovića nisu imali raspoloženog pojedinca. Razigrali su se u finišu i krila Šotić i Jović. Činilo se da će Partizan lako da slavi, kada je Šotić pogodio za 26:21 u 51. minutu, ali se gosti zahvaljujući Brajoviću i krilu Papoviću vraćaju, smanjuju na samo gol zaostatka. U tim trenucima je igrač domaćina Nemanja Jović dobio crveni karton, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu.

Ipak, u finišu odličan je bio Veljko Popović, dao je gol i iznudio sedmerac, a pivotmen Mićić i desni bek Kojadinović su overili trijumf crno-belima i ostanak na trećoj poziciji.

Kod Partizana, najefikasniji je bio Ivan Mićić sa šest golova, pet je dao Nemanja Obradović, a po četiri Veljko Popović, Mladen Šotić i Nemanja Jović. Marjanović je imao 13 odbrana. Kod Šapčana, Vojislav Brajović je pogodio sedam puta, a Milan Jovanović šest. Golman Darko Arsić je sakupio 11 intervencija.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 20. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Dubočica 29:25 (15:11)

Subota

Obilić - Vranje 26:24 (16:13)

Dinamo Pančevo - Ub 38:30 (20:11)

Partizan - Metaloplastika 30:27 (14:13)

Vojvodina - Jugović 36:17 (20:8)

Nedelja

18.00: Radnički Kragujevac – Proleter

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK PartizanRK VojvodinaMetaloplastikaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara