Odbojkaši Partizana (©MN Press)
Odbojkaši Partizana (©MN Press)

Partizan je u finalu plej-ofa: Dva trofeja u vitrinama, napad na treći može da počne!

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.04.23. | 19:42

Crno-beli odbojkaši na domaćem terenu savladali Radnički i tako stigli veoma blizu titule

Parni valjak melje i ne planira da stane! Odbojkaši Partizana imaju priliku da osvoje i treći trofej ove sezone, jer su u polufinalu plej-ofa uspeli da savladaju kragujevački Radnički 2:0 u seriji. Maksimalnim rezultatom su slavili u gostima, isto su večeras ponovili i na domaćem terenu, pa pripreme za finale mogu da počnu - 3:0 (25:20, 25:21, 25:21).

Poslednji put odbojkaši Partizana radovali su se zbog titule 2011. godine. Tada je trofej podigla ekipa koju su predvodili Aleksandar Atanasijević, Nikola Mijailović, Uglješa Pešut... Sada su Milija Mrdak, Novica Bjelica, Aleksa Batak i sagrači veoma blizu ponavljanja tog podviga. Naravno, čeka ih težak posao u finalu, ali svakako imaju čemu da se nadaju.

Izabrane vesti

Druga utakmica sa Radničkim se neće pamtiti po nekoj vrhunskoj odbojci, ali je verovatno tako bilo zbog velikog uloga. Crno-beli su iskoristili sve šanse, iako prva zvezda tima Milija Mrdak nije bio u prepoznatljivom elementu. Pokazali su da mogu da se oslone i na sve ostale igrače, pa su zajedničkim snagama stigli do trijumfa. Luka Tadić je bio najbolji sa 11 poena, Mrdak je stao na deset, Dušan Petrović je zabeležio sedam, a Danijel Gruveus šest. Novica Bjelica je doprineo sa četiri, a Aleksa Batak sa tri poena. U gostujućem timu se izdvojio Aleksandar Blagojević sa 16 poena.

Odbojkaši Radničkog su bili pod većim pritiskom jer su znali da ne smeju da izgube... Poraz je za njih značio kraj sezone. Izgleda da se u takvoj situaciji, barem u prvom setu apsolutno nisu snašli. Napravili su veliki broj grešaka, pa Partizan čak nije morao ni da pokaže savršeno lice da bi stigao do vođstva. Sedam puta su pogrešili servis, šest puta napravili grešku u napadu - sa takvim učinkom nisu uspeli da ugroze crno-bele, koji su se takođe mučili sa realizacijom. I jedni i drugi su imali tek 24 odsto uspešnosti u napadu! Pravi ritam nikako nije mogao da pronađe kapiten domaćih Milija Mrdak, ali su njegovi saigrači preuzeli odgovornost. Od starta je snagu ekipi davao iskusni Novica Bjelica, koji je tačno znao kako treba da razmrda mlađe igrače. Kad je bilo potrebno, u trenucima kad je Radnički topio visoku prednost rivala, glasno je podviknuo kako bi ih dozvao pameti... Vodili su Janićevi momci 18:12, Kragujevčani su uzvratili - prišli na dva razlike (19:17), ali više od toga nisu mogli. Odigrao je Partizan odgovorno u završnici, dobro blokirao i servirao i tako stigao do prvog seta - 25:20.

Čini se da je prava borba tek počela u drugom setu. Brđovićevi izabranici su počeli da igraju na sve ili ništa, bili su opušteniji i sigurniji na terenu. Razigrao se Blagojević, pratili su ga primači Ivanković i Vukmirović... Dobro ih je pronalazio dizač Petrović, koji je bio dodatno motivisan jer je igrao protiv bivšeg tima. Upravo posle njegovog poena iz bloka Radnički je poveo 14:11. Nisu posustali crno-beli tada, znali su da moraju da poprave igru iz prvog seta, jer je i protivnik postao mnogo opasniji. Srednji bloker Petrović je prošao dve važne lopte, Mrdak je odservirao as i stanje na terenu i semaforu se promenilo - poveli su domaći 18:16. Nervirali su se u završnici Kragujevčani zbog odluka prvog sudije, ali te rasprave im ništa nisu donele sem žutog kartona za Blagojevića. Partizan je mirno priveo i ovaj period kraju i stigao nadomak finala (25:21).

Treći period otvorili su Batak i drugari sa osmehom na licu. Mladi dizač je doneo bitan poen iz napada, Tadić je sjajno izblokirao Blagojevića, Bjelica odlično napao za 5:2. Radnički je napravio i grešku u rotaciji, posle koje je usledila duža pauza zbog objašnjavanja sa sudijama... Nastavila se igra, pa je usledio novi prekid i to na istu temu. Ispostavilo se da je stručni štab Radničkog napisao pogrešnu postavu na papir na početku seta, pa su igrači ostali zbunjeni, baš kao i svi prisutni u hali. Do kraja seta Partizan je bio korak ispred, Kragujevčani su pokušavali malo da zaprete, ali do preokreta nisu mogli.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Prve utakmice

Vojvodina - Spartak Subotica 2:3 (25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 15:12)

Radnički Kragujevac - Partizan 0:3 (25:27, 21:25, 12:25)

Druge utakmice - ponedeljak

Partizan - Radnički Kragujevac 3:0

Spartak - Vojvodina U TOKU

***četvrtfinalna i polufinalna serija igraju se do dve pobede, a u finalu će do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

OK PartizanOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara