Zoran Božović (©MN Press)
Zoran Božović (©MN Press)

Partizan položio oružje pred Šapčanima i raspucanim Koraćem

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 22:19

Crno-beli ovoga puta nisu izvukli ni bod

Sezona odmiče, Partizan po pitanju problema sa bazenom tapka u mestu i to ne može da ne utiče na ekipu. Zapucali su crno-beli u Obrenovac da dočekaju Šabac, praktično su se našli na neutralnom terenu i išlo je to naruku timu Nemanje Ličanina.

Šapčani su furiozno otvorili sezonu, udarili su sve skupa deset recki na tri fronta, ali i zapali u malu rezultatsku krizu. Izgubili su u derbiju od Novog Beograda, omela ih je bolest Ognjena Stojanovića da naprave bolji rezultat u Hanoveru, međutim, za Partizan su podesili nišanske sprave i naneli sedmostrukom evropskom prvaku drugi poraz - 13:11.

Izabrane vesti

Ako je neko pre Novog Beograda bio nadomak toga da prekine seriju najprijatnijeg iznenađenja, onda je to - Partizan. U Šapcu je pao posle peteraca, utešna nagrada bio mu je bod. Ovoga puta nije uspeo ni toliko, kamoli da ekipi Nemanje Ličanina uzme meru.

Bolje su se snašli Šapčani u meču koji je obilovao isključenjima - domaćin ih imao 18, gost dva manje - posebno Andrija Korać. Crnogorski šuter briljira od dolaska u klub, letos je zadužio opređu tima iz Mačve i vrlo brzo postao jedna od glavnih figura. Redovno je među najproduktivnijim igračima, a crno-bele je počastio sa četiri gola.

Zapaženu rolu imao je i Nenad Dragović, još jedan crnogorski vaterpolista koji se sa primorja preselio u grad na Savi, kao i ruski centar Nikita Krug. Kombinovano su tresli mrežu u četiri navrata i zajedno sa Andrijom Koraćem poništili dobre partije trostrukih strelaca Dušana Trtovića i Vuka Draškovića, kao i dvostrukog Petra Jakšića, te doneli duplu pobedu svom timu.

Rezultati iz takmica između srpskih timova koji učestvuju u Jadranskoj ligi se prenose, pa je tako Šabac upisao nova tri boda u Superligi, ali i regionalnom takmičenju.

SUPERLIGA, DRUGI DEO – PRVO KOLO: 

GRUPA A (1-3) 

Nedelja

Partizan – Šabac 11:13

GRUPA A (4-6) 

Nedelja

Stari grad – Vojvodina 11:12

GRUPA B (1-3) 

Subota

Radnički – NBG Vukovi 12:7

GRUPA B (4-6) 

Subota

Nais – Taš 12:7

***NAPOMENA: U šampionskoj stazi slobodni Novi Beograd i Crvena zvezda, u gubitničkoj Valis i Proleter.


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluvaterpolo SrbijaVK PartizanVK ŠabacMiloš KorolijaNemanja LičaninAndrija KoraćNenad DragovićOgnjen StojanovićVuk Drašković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara