Petar Smiljević (©MN Press)
Petar Smiljević (©MN Press)

Partizan u polufinalu Kupa Srbije, Smiljević i Trtović kao cela Vojvodina

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 15:29

Poznati svi učesnici završnog turnira

Poteškoće sa kojima se suočio Partizan ne mogu a da se ne odraze na prvi tim, međutim, ne u tolikoj meri da bi crno-beli dopustili sebi da se ne nađu na završnom turniru Kupa Srbije. Poznati su svi polufinalisti: sedmostruki evropski prvak će se sa Crvenom zvezdom, Novim Beogradom i kragujevačkim Radničkim boriti za trofej.

Crno-beli su ponovo promenili bazen na kome su domaćini, ali ovoga puta nisu “ugostili” Vojvodinu u Novom Sadu, već u – Beogradu. I bio poprilično uverljiv. Ne baš kao Crvena zvezda na istom mestu dan ranije u matine terminu, no kolika je razlika kada se podvuče crta nikome u crno-belom taboru nije ni bitno, nego isključivo to da će ponovo učestvovati na finalnom turniru početkom decembra – 13:9.

Izabrane vesti

Konsolidovao se Partizan posle prvenstvenog poraza od Šapca, iskoristio je povoljan žreb i dobro šutersko raspoloženje retkih momaka iz prvog tima koji su odavno prevazišli dečje bolesti i više ih niko – ni zbog godina, ni zbog pristupa i doprinosa – ne svrstava u kategoriju mladi igrači. Petar Smiljević i Dušan Trtović su postigli golova koliko i cela Vojvodina.

Da su bili toliko raspucani na bazenu “Milan Gale Muškatirović” i ne čudi, jer su obojica deo karijere proveli u Crvenoj zvezdi treniraju upravo podno kalemegdanskih zidina. U dobro poznatom okruženju su do vrha napunili mrežu Novosađanja. Dušan Trtović tresao ju je pet puta, Petar Smiljević jednom manje. Bili su daleko najefikasniji aktera poslednjeg četvrtfinalnog susreta.

Partizan će prvog vikenda u decembru napasti jubilarni, deseti trofej kupa od samostalnosti Srbije. Crno-beli su najčešće podizali pehar koji se prvi dodelju u sezoni, ali već pet godina ne da nisu obogatili vitrine, nego nisu igrali ni u finalu najmasovnijeg takmičenja.

KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE:

Subota

Crvena zvezda – Proleter 20:7

Šabac – Novi Beograd 8:10

Radnički – Valis 14:11

Nedelja

Partizan – Vojvodina 13:9



tagovi

Kup Srbije u vaterpoluVK PartizanVK VojvodinaMiloš KorolijaPetar SmiljevićDušan Trtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara