Uroš Kojadinović i Ivan Mićić (©Starsport)
Uroš Kojadinović i Ivan Mićić (©Starsport)

Partizanova bitka za čelo u grupnoj fazi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 10:56

SEHA liga: Crno-beli rukometaši danas (16.00) gostuju slovačkom šampionu Tatranu. Nikola Ivanović najveća pretnja po bivši klub

Do kraja grupne faze SEHA lige ostao je još dvomeč Partizana i Tatrana koji će odrediti parove prve nokaut faze. Crno-beli su trijumfom protiv Vardara na Banjici (28:22) pokazali da imaju ambicije u ovom takmičenju koje je više prijateljskog karaktera nego ozbiljnog regionalnog.

Uglavom timovi igraju u „šarenim sastavima“, čuvajući se za domaća i evropska takmičenja. Partizan može da završi kao prvi u Grupi B i onda bi u četvrtfinalu plej-ofa odmerio snage sa Eurofarm Pelisterom iz Bitolja.

Izabrane vesti

Ako bude drugi onda će na megdan Vojvodini u srpskom obračunu, dok treća pozicija donosi najtežeg rivala, mađarskog velikana Vesprema, prvog favorita za trofej i branioca titule u SEHA ligi.

16.00: (1,30) Tatran Prešov (9,00) Partizan (4,40)

Bitna je i gol-razlike jer se može dogoditi da sva tri kluba imaju po dva trijumfa i poraza kao što je bio slučaj u Grupi A u kome su Vojvodina, Nekse i Eurotarm Pelister završili sa po šest bodova.

Partizan danas (16.00) putuje u Prešov na noge Tatranu, šampionu Slovačke, timu koji je igrao Ligu Evrope ove sezone, ali nije uspeo da se plasira u osminu finala. Jedan od najboljih igrača Tatrana je prošle sezone desni bek crno-belih Nikola Ivanović.

Klub iz Humske je u padu forme. Četa Darija Krželja bila je odlična do prošle nedelje, kada je iznenađujuće razbijena u Šumicama od desetkovane Crvene zvezde (25:29, bilo je i -9), a u subotu se Partizan mučio sa Dubočicom na Banjici (27:25) u Superlige Srbije. Domaćin je favorit, a i u slučaju poraza u Prešovu, crno-beli bi narednog ponedeljka mogli do mesta broj 1 u Grupi B.

Prethodnih godina razlika u kvalitetu je bila na strani Tatrana. Pre devet godina, Partizan je demoliran u Slovačkoj (19:46) u SEHA ligi, dok je na Banjici nešto kasnije bilo 32:28 za zeleno-bele. Slovački šampion je slabiji ove sezone, dok se Partizan diže, kao i vodeći srpski klubovi, koji konačno imaju bitniju ulogu u međunarodnim takmičenjima.

SEHA LIGA – 5. KOLO

Utorak

16.00: (1,30) Tatran Prešov (9,00) Partizan (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SEHA ligaRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara