undefined
undefined

Partizanova domaćinstva: Juče Novi Sad, danas Obrenovac, sutra – ko zna

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 11:53

Crno-beli se u novoj sezoni sele od kola do kola

Letnje mesec Partizan je proveo trenirajući na otvorenom, pred početak oktobra apelovao i tražio hitno rešenje za Banjicu. Mesec i kusur dana od tada je prošlo, više od 100 kako crno-beli ne mogu da obavljaju treninge u velikom bazenu. Više u funkciji nije ni mali, što utiče na rad mlađih kategorija. Prvi tim se uveliko pomirio sa sudbinom i krenuo na “proputovanje” po Srbiji. 

Od početka sezone sedmostruki evropski prvak se neprekidno seli. U domaćem prvenstvu je svaki meč kao domaćin odigrao na različitom bazenu. Prvo je Vojvodinu “ugosti” u njenoj kući, zatim Stari grad dočekao na bazenu Novog Beograda, dok će se sa Šapčanima naći na pola puta - u Obrenovcu (19.45). 

Izabrane vesti

Juče Novi Sad, danas Obrenovac, sutra - ko zna. Nema lokacije na kojoj bi crno-beli mogli da se skrase i u kontinuitetu igraju utakmice. Što zbog manjka termina, što zbog duguvanja zbog koji Partizan nije baš svugde rado viđen gost. Neprekidne selidbe prvog tima su još i mali problem spram preseljaja i satnica treninga za mlađe uzraste. Nastavi li se ovako, roditelje će izdati strpljenje i potražiće novu, manje turbulentnu sredinu za decu. 

Sve dok Banjica ne bude u funkciji, Partizan će pratiti problemi i pitanje je koliko će Milošu Koroliji poći za rukom da igračima održava koncentraciju na visokom nivou i sačuva ih u optimalnoj formi. A, mečeva gde crno-beli unapred mogu da upišu trijumf nema. Ušli su u šampionsku stazu, obrnuće još jedan krug utakmica sa rivalima iz prve faze - Šapcem i Novim Beogradom, a zatim se ukrstiti sa onom u kojoj su Crvena zvzeda, kragujevački Radnički i novobeogradski Vukovi. 

Dakle, u narednom periodu ih očekuju isključivo utakmice sa timovima koji igraju u evropskim takmičenjima (Novi Beograd i Crvena zvzeda deo su Lige šampiona, dok Šabac nastupa u Kupu Evrope) ili onima koji su kao i crno-beli bili (Radnički se okušao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Kup Evrope). Plus dueli sa filijalom Novog Beograda, te četvrtfinalni meč Kupa Srbije sa Vojvodinom. 

Ne dođe li do Partizanovog povratka na Banjicu u skorije vreme, crno-belima nimalo neće biti jednostavno da se domognu visoke pozicije pred doigravanje, a onda samim tim ni da izađu u Evropu. No, sada o tome skoro pa i da ne razmišljaju, jer primarno je kako sačuvati decu u mlađim kategorijama na okupu. 

SUPERLIGA, DRUGI DEO – PRVO KOLO: 

GRUPA A (1-3) 

Nedelja

19.45: Partizan – Šabac 

GRUPA A (4-6) 

Nedelja

17.45: Stari grad – Vojvodina 

GRUPA B (1-3) 

Subota

Radnički – NBG Vukovi 12:7

GRUPA B (4-6) 

Subota

Nais – Taš 12:7

***NAPOMENA: U šampionskoj stazi slobodni Novi Beograd i Crvena zvezda, u gubitničkoj Valis i Proleter.


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluvaterpolo SrbijaVK PartizanVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara