Džansu Ozbaj i Paola Egonu (©MN Press)
Džansu Ozbaj i Paola Egonu (©MN Press)

Pazovčanke izvukle šampiona Evrope, na megdan im stiže i Egonu sa Milanom

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 16:33

Jedinstvo dobilo veoma tešku grupu na žrebu za Ligu šampiona

U Luksemburgu je danas obavljen žreb za sva tri Evropska kupa u obe konkurencije.

Čim se pročitaju protivnici jasno je koliko su tešku grupu dobile šampionke Srbije odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove.

Izabrane vesti

Izabranice trenera Jova Cakovića iz prvog šešira su izvukle Vero Volej Milano, koji će predvoditi naredne sezone Paola Egonu. Iz drugog šešira je stigao najteži mogući rival - aktuelni šampion Evrope Vakifbank, na čijoj klupi sedi sadašnji selektor Srbije Đovani Gvideti, a kao pojačanje je stigla Bianka Buša. Iz trećeg šešira u grupu A dolazi Miluz iz Francuske.

U grupi B se nalaze Ezačibaši, Skandići, Marica Plovdiv i Vašaš Budimpešta. To bi značilo da će Maja Ognjenović sa Skandićijem odmeriti snage sa bivšim klubom Ezačibašijem i saigračicama iz reprezentacije Tijanom Bošković i Jovanom Stevanović.

Kad je grupa C u pitanju tu su Fenerbahče, Budovlani Lođ, Potsdam i Kalcit Kamnik. U grupi D su Koneljano, Rešov, Štutgart i jedan tim iz kvalifikacija. U grupi E su LKS Lođ, Volero Le Kane, Prometaj i drugi tim iz kvalifikacija.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkašica, Crvena zvezda će u šesnaestini finala (8. i 15. novembar) igrati protiv Tenerife La Lagune iz Španije, a Železničar iz Lajkovca čeka rivala iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

U Kupu izazivača u konkurenciji odbojkašica Ub će u 1. kolu (11. i 18. oktobar) igrati protiv Klagenfurta iz Austrije, dok će TENT iz Obrenovca igrati protiv Šarlroa iz Belgije.

Pobednik BVA Kupa u konkurenciji odbojkašica igraće u 1. kolu Kupa izazivača (11. i 18. oktobar) protiv Ponta Delgade iz Portugalije. Pravo učešća u BVA Kupu 2023. ima Spartak iz Subotice.



tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaPaola EgonuCEV Liga šampionavakifbankĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara