(©CEV)
(©CEV)

Peruđa napravila prvi korak ka šampionskom naslovu, koji čeka od 2018. godine

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.04.24. | 23:09

Monca uspela da uzme set u prvom susretu finala

Prva runda u finalnoj seriji plej-ofa pripala je odbojkašima Peruđe. Čekaju u klubu trofej u prvenstvu još od 2018. godine, a od večeras su korak bliži cilju.

Anđelo Lorenceti je prošle sezone uzeo šampionsku krunu sa odbojkašima Trentina, a onda je prihvatio ponudu Peruđe, kako bi pokušao slično da uradi sa tom ekipom. Večeras su njegovi izabranici dobili prvi duel protiv Monce - 3:1 (27:25, 25:18, 23:25, 25:23).

Izabrane vesti

Za razliku od Trentina koji u polufinalu nije pronašao rešenje za tandem iz Kanade, igrači Peruđe su barem večeras uspeli da zaustave dve važne karike protivnika. Erik Lepki i Stiven Mar su ostali na samo devet poena - samim tim Monca nije mogla da uzme više od seta.

Peruđa je prikazala timski veoma dobro izdanje. Najefikasniji je bio Oleh Plonitski sa 18 poena (napad 25-13), Vasim Ben Tara je zabeležio 17, Kamil Semenjuk 13, Roberto Ruso 12... Dizač Simone Đaneli je stao na šest - od toga čak pet iz bloka.

Upravo u tom elementu je i napravljena razlika - jer je Monca imala pet direktnih poena na mreži, a protivnici 14. Đanelija je pratio Plonitski sa četiri, a Flavio je zabeležio tri.

U poraženom taboru najbolji je bio Ran Takahaši sa 18 poena.

Naredni duel ove dve ekipe na programu je 21. aprila, a domaćin je Monca. Serija se igra dok jedna ekipa ne dođe do tri pobede.



tagovi

OK PeruđaOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara