Dragan Pešmalbek (©Reuters)
Dragan Pešmalbek (©Reuters)

Pešmalbek: Nisam došao u Nemačku samo na pet dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 11:01

“Cilj je druga runda i Keln. Moraćemo dobro da čuvamo pivotmena Banhidija”, istakao je najefikasniji rukometaš Srbije na premijeri protiv Islanda

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Pivotmen Dragan Pešmalbek bio je najefikasniji igrač Srbije u prvom meču sa Islandom. Pet puta je matirao golmana Nanta Viktora Halmgrisona. Sa Mijajlom Marsenićem čini odličan tandem na crti koji, uz Miljana Pušicu i Iliju Abutovića, drži i središnji deo odbrane. Igrao je Toni Đerona i sa obojicom u napadu na premijeri Evropskog prvenstva u Minhenu.

Izabrane vesti

Kružni napadač Vesprema kaže da je meč sa Islandom bio iscrpljujući mentalno, ali da su spremni da se plasiraju u narednu rundu.

Mislim da je ovo bila jedna od boljih utakmica ove generacije. Island je bio favorit, tako su bar mediji pisali. Video sam kako su se uplašili islandski rukometaši. Video sam im strah u očima. Ponosan sam na sve igrače. Remi je odličan rezultat", rekao je pivotmen Vesprema.

Mađarska je novi meč iz one kategorije biti ili ne biti.

Biće drugačiji meč. Mađarska igra sporije od Islanda. Primali smo opet mnogo golova iz kontre na premijeri. Sada se nadam da ćemo mi da postižemo lake pogotke iz tranzicije. Moraćemo dobro da čuvamo pivotmena Banhidija. On dobija mnogo lopti, igra odlično 2 na 2 sa Fazekašom".

Pešmalbek ističe kvaliteta Zorana Ilića, nekadašnjeg saigrača iz Vesprema, desnog beka Hamburga.

Ilić je vrhunski igrač. U Vespremu je velika konkurencija, pritisak, a on je još mlad. Siguran sam da će za nekoliko godina da eksplodira”.

Ambicije su jasne, Keln i plasman u drugu rundu Evropskog prvenstva.

"Naravno, nisam došao na Evropsko prvensvo da ovde budem pet dana, pa da se vratim kući. Nemamo povređenih igrača, imamo želju da napravimo nešto veliko. Cilj je pobeda u obe utakmice u Minhenu, pa ćemo onda da vidimo koliko možemo u Kelnu.

20.30: (1,70) Srbija (8,00) Mađarska (2,55)

Koliko je cenjen u sadašnjem klubu govori podatak da je pre nekoliko nedelja potpisao novi ugovor sa mađarskim šampionom do 2026. Cilj je titula šampiona Evrope.

Svake godine mislimo da je to ta sezoena, da osvajamo Ligu šampiona. Mislim da smo ove sezone spremni da to učinimo, ali o tome se odlučuje u aprilu, maju, kada kreće ple-of”, istakao je pivotmen Srbije.



tagovi

EHF EURO 2024Rukometni EURO 2024ep u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeDragan Pešmalbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara