PET NA PET – Ivana Vuković: Moj deka je napisao dve knjige o FK Beloševac, a baka je šila opremu za fudbalere

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.10.21. | 09:15

Glumica, koju znamo kao Sonju Kljun, priznaje da je bežala sa časova fiskulture!

U našem plemenitom listiću za sredu imaćemo još jednu glumicu kao gošću. Rođena je u Kragujevcu gde je pohađala osnovnu i srednju muzičku školu. Nije se isticala na časovima fiskulture, a priznaje nam da je sa pojedinih bežala. Uporedo sa muzičkom školom hitala je u dramski studio Slavice Urošević, koju sa profesorkom Jasnom Đuričić, označava kao veoma značajnu za svoj glumački i životni stav. Igrala je u serijama “Pet”, “Močvara”, “Urgentni centar”, a trenutno je u fokusu javnosti zbog uloge inspektorke Sonje u nagrađenoj seriji “Kljun”.

 Danas je glumica Ivana Vuković gošća u rubrici “Pet na pet”.

Izabrane vesti

 1.Da li ste svojevremeno, kao devojčica, trenirali neki sport i koji?

“U periodu odrastanja ne mogu da se pohvalim sportskim aktivnostima. Čak sam bežala sa časova fizičkog vaspitanja, a kasnije, u srednjoj muzičkoj školi, minus je bio i veći. Tek kada sam upisala akademiju glume počela sam sa treninzima u vidu akrobatike, borbi…”.  

 2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Pošto sam rođena u Kragujevcu bila sam vezana za baku i deku. Deda je voleo FK Beloševac, napisao je dve knjige o fudbalskom klubu. Sa velikom pažnjom slušala sam njegove sportske priče koje su mi bile interesantne. Takođe, baka je izrađivala, šila, opremu za igrače fudbalskog tima. Uz to ujak je profesor fizičkog vaspitanja, a ja nisam nasledila sportske gene. Međutim, moji umetnički uzori bili su Slavica Milošević iz dramskog studija i Jasna Đuričić sa akademije. Slavica i Jasna su mi otvorile nove staze, formirale ukus, senzibilitet… ”.  

 3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Tata je navijač Zvezde, a suprug je obojen ‘crno – belim’ bojama. Meni se dopada da navijam za slabije, pa to i činim”.

 4.Kako gledate na uspeh serije “Kljun”?

“Sonja je prva velika televizijska uloga koja je omogućila da nas posmatra veći broj gledalaca. Normalno, razlikuje se broj pozorišnih, filmskih i televizijskih gledalaca. Uz veću gledanost serije ‘Kljun’ dobili smo i nagradu na festivalu u Kanu. Nagradu publike što sigurno prija.  

5. Kakvi su Vaši dalji glumački planovi?

“Kada je serija u pitanju najiskrenije ne znam da li će biti druge sezone. Zavisi od više faktora, a meni lično prijao je rad na seriji”.

 Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz Lige šampiona, ATLETIKO – LIVERPUL. U grupi “B” Liverpul je prvi sa šest poena dok Jorgandžije imaju dva boda manje. Poslednje utakmice rivali su dobili, Redssi sa 5:0, a Madriđani sa 2:0 i to Barsu. Poslednji okršaj okončan je sa 3:2 za domaće.

“Pokušajte sa 1X&2+”.

Piše: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara