PET NA PET – Marko Janjić: Voleo sam Pecarskog, Obradovića, Danilovića, braću Gribiće, ali neprikosnoven je Majkl Džordan

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.08.21. | 08:09

Srpski glumac trenirao je karate i odbojku

Naš je pozorišni, filmski, televizijski i glasovni glumac. U Urgentnom centru igra Marka i prilično je poznat po toj roli. Odradio je više sinhronizacija “Pokemon”, “Život buba”, “U potrazi za Dori”…Poslednje uloge ostvario je u serijama “Besa”, “Žigosani u reketu”, “Tajne vinove loze”, “Jedini izlaz”, “Aleksandar od Jugoslavije”…

Sa danom kašnjenja našem gostu Marku Janjiću čestitamo rođendan. Marko će danas biti naš učesnik u Humanitarnom tiketu u podne jer i inače često učestvuje u plemenitim akcijama. Potencijalni dobitak usmeriće za lečenje Maše Artiko (2008). Maša je igrala Markovu ćerku u seriji Urgentni centar.

Izabrane vesti

Živela je uobičajenim životom, a pored toga bavila se glumom i džez baletom. Sve do 2018. godine kada je nakon treninga osetila bol u predelu bubrega. Dijagnostikovan je težak tumor bubrega sa metastazama na krvnim sudovima i plućnom krilu, a zatim je usledila operacija i počela je velika borba ove devojčice. Nakon završetka lečenja išla je na redovne kontrole, ali posle dve godine bolest se vratila. Prema preporuci lekara iz inostranstva, Maša je dobila novi protokol lečenja koji nije moguć u Srbiji. Maša čeka da dobije novu šansu za operaciju i transplantaciju koštane srži.

Pomozimo Maši slanjem SMS poruke: Upišimo 484 i pošaljimo SMS na 3030. Uplatom na dinarski račun: 160 – 503235 – 79. Uplatom na devizni račun: 00 – 540 – 0002651.7.

Da se vratimo našim pitanjima I Markovim odgovorima za rubriku "Pet na pet".

1.Da li ste se svojevremeno bavili sportom i kojim?

“Naravno, kao i svako dete imao sam sportske aktivnosti. Moj izbor bili su karate i odbojka, ali je u krajnjem ishodu pobedila gluma”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?

”Voleo sam da gledam košarkaše Miroslava Pecarskog, Željka Obradovića, Predraga Danilovića…Potom, odbojkaše, braću Nikolu i Vanju Gribić, ali većini je na vrhu lestvice bio Majkl Džordan”.

 3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“I za mene je reprezentacija na prvom mestu. Kada sam navijao za neki klub to je bio košarkaški klub Partizan sa Divcem,Rebračom i ostalim igračima. Jedino sam tada navijao za neki tim”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

”Recimo Olimpijske igre iz Atlante i finale naše reprezentacije sa selekcijom SAD – a. Potom, bilo je mnogo ključnih odbojkaških utakmica, napetih do krajnjih granica”.

 5.Životni i sportski moto?

“Ima jedna rečenica iz Hazarskog rečnika Milorada Pavića koju često citiram: Jedan od sigurnih puteva u pravu budućnost (jer ima i lažne budućnosti) jeste ići u pravcu u kojem raste tvoj strah”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz Superlige, VOŽDOVAC – KOLUBARA. Domaći imaju dva boda suficita od rivala, a u poslednje dve utakmice Superlige dobili su Metalac i Pazar. I Kolubara je igrala prijateljsku utakmicu sa Omanom samo što je izgubila sa 4:0, Voždovac sa 2:0. U domaćoj ligi Partitan je dobio tim iz Lazarevca, a Kolubara je savladala Proleter. Međusobni skor je, 3:1:0.

“Pokušajte,UG 2 – 4”.

Piše: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara