Nina Micić pred učešće na OI 2014. godine (©MN Press)
Nina Micić pred učešće na OI 2014. godine (©MN Press)

PET NA PET – Nina Micić: Trenirala sam tenis, odbojku i naravno snoubord, a moram priznati najviše uživam u pilatesu na reformeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 09:27

Naša snouborderka nema neki konkretan životni moto, ali pokušava da se drži devize ‘Strpljen – spašen’!

Naša sutrašnja učesnica u plemenitom listiću kompanije Mozzart, Nina Micić, rođena je 30. januara 1991. godine na Kopaoniku. Bilo je prirodno da se opredelila za zimske sportove. Prvi put je stala na skije sa nepune dve godine, a tri godine kasnije, sa pet, na snoubord (snowboard). Dve godine nakon toga već je učestvovala na prvom takmičenju i tada počinje njena profesionalna karijera.

Učestvovala je u Svetskom kupu, najvišem rangu takmičenja u snoubordu, u disciplinama paralel veleslalom i paralel slalom. Svojim najvećim uspehom smatra učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Rusija 2014.godine. Na zimskoj olimpijadi mladih (Zimski olimpijski festival mladih) 2007. godine održanoj u Haki, Španija, osvojila je srebrnu medalju u paralel slalomu i postala prvi i zasad jedini srpski sportista kojem je pošlo za rukom da osvoji medalju na ovom takmičenju.  

Izabrane vesti

1.Da li ste se tokom odrastanja, bavili sportom i koliko sada trenirate ?

Trenirala sam tenis, odbojku i naravno snoubord (snowboard). I dalje obožavam da treniram i pokušavam da to bude što češće i što raznovrsnije, ali moram priznati od kad nisam u profesionalnom sportu najviše uživam u pilates reformeru”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

Nisam imala neke konkretne uzore, ali sam obožavala da gledam gimnastiku, atletiku, plivanje, pa sam imala, ajmo reći, neke svoje omiljene sportiskinje u njima. Tačnije Svetlanu Horkinu, Alison Feliks i Inge de Bruijn”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

Crvenu zvezdu, jednu, jedinu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Svakako Olimpijske igre u Sočiju iz 2014. godine na kojima sam učestvovala”.

5 Životni ili sportski moto?

Nemam neki svoj konkretan životni moto , ali pokušavam da ‘Strpljen – spašen’ koristim što više”.

Bonus pitanje za našu gošću: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz Evrolige, REAL – CRVENA ZVEZDA. Nakon slavlja u večitom derbiju izabranici Dejana Radonjića nisu slavno prošli protiv Baskonije, 93:74. Real ima šest trijumfa u nizu, poslednji nad Asvelom. Kraljevići imaju dva poraza, Beograđani četiri više. Duel tima koji ima najviše datih poena protiv ekipe koja ima najmanje primljenih koševa.

UP manje od 153.5”.

Piše: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara