PET NA PET - Petar Krsmanović: U Argentini sam stigao do šampionske titule pred deset hiljada navijača

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.07.18. | 08:41

Odbojkaš selekcije Srbije bio je fokusiran na utakmice finala Lige nacija. Sada može da upija toplotu za sibirski minus!

Srpski reprezentativac Petar Krsmanović odbojkašku karijeru u domovini i Crnoj Gori gradio je u Đerdapu iz Kladova odnosno Budvanskoj rivijeri. Naredna destinacija bila je daleka Argentina. Sa San Huanom stigao je do šampionske titule. Uzeo je sve što je moglo da se osvoji u zemlji Gaučosa. Uvek će se rado sećati finala pred deset hiljada frenetičnih Argentinaca.

Karijeru je nastavio da gradi u Rusiji. Već dve sezone nastupa za Gasprom Jugrom u hladnom Sibiru gde temperature idu do minus pedest. Ipak, Sibir neće napustiti ni naredne sezone jer je produžio ugovor na još godinu dana.

Izabrane vesti

Pre nego što se vrati klupskim obavezama bio je na slatkim mukama u reprezentativnom dresu. Najbolji srpski odbojkaši igrali su u Francuskoj gde se održao Finalni turnir Lige nacija. Izabranici Nikole Grbića su u Lilu zauzeli peto mesto, ali se možemo pohvaliti da je Srbija, uz Brazil i SAD, jedina država koja je imala žensku i mušku selekciju na završnim turnirima Lige nacija.

Evo i pet odgovora našeg reprezentativnog odbojkaša…

1.Da li ste svojevremeno  trenirali još  neki sport i koji?
“Kao i svi dečaci oprobao sam se u fudbalu i košarci. Ipak, ubrzo sam shvatio da je odbojka moj sport broj jedan. Smatram da sam načinio pravi izbor. Uspeo sam da se izborim i za reprezentativni dres srpskog trofejnog sporta”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Ivan Miljković. Sigurno jedan od najboljih odbojkaša svih vremena. Sad obavlja funciju potpredsednika OSS”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Navijam za Crvenu zvezdu. ‘Crveno – belo’navijačko opredeljenje je deo porodičnog nasleđa. Ali, i da nije tako opet bih navijao za Zvezdu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“U Argentini sam stigao do šampionske titule. Finale je bilo krajnje uzbudljivo. Rezultat je bio 2:2, a potom smo dobili peti set i uzeli smo šampionat. Sve je bilo začinjeno sjajnim navijanjem oko deset hiljada ljudi. Složićete se impozantan broj za jedan odbojkaški meč”.

5. Životni i sportski moto?
“Red, rad i disciplina”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na duel iz Danske, Sonderjil – Olborg? Startuje prvenstvo u Danskoj. U prijateljskim mečevima domaći su ostvarili poslednje tri pobede. Iz isto toliko utakmica gosti imaju skor 1:2:2. Međusobni skor na poslednjim okršajima je 3:1:1 u korist domaćih.


“Možda treba pokušati sa igrom GG&3+”, poručuje odbojkaš Petar Krsmanović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:15 5502 DAN 1 Sonderjylland - Aalborg tgg gg3+ 2,45
Ukupna kvota2,45

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

Petar KrsmanovićOdbojkapet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara