Zorana Arunović (©MN Press)
Zorana Arunović (©MN Press)

PET NA PET – Zorana Arunović: Uživala sam u osvajanju kontinentalnih medalja odbojkašice Suzane Ćebić i košarkašice Sonje Petrović

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.10.21. | 09:11

Našoj olimpijskoj reprezentativki uzor je bila Jasna Šekarić

Nedavno smo u “Humanitarnom tiketu u podne” i rubrici “Pet na pet” Mozzart Sporta ugostili Jelenu Arunović, vodeću na rang listi sportskih stručnjaka u streljaštvu i selektorku reprezentacije Srbije. Normalno, potražili smo, za gostovanje u plemenitom tiketu, i Zoranu, mlađu sestaru Arunović, koja se rado odazvala Mozzartovom pozivu. Dobrotvorni dobitak Zorana u sutrašnjem dobrtvorno listiću usmerava za Sigurne kuće.

 Sigurno znate da je Zorana Arunović reprezentativka Srbije koja je bila prvakinja sveta u discipline vazdušni pištolj. Te godine izabrana je za sportistkinju godine u domovini, a godinu dana kasnije SSS je bira za najboljeg ženskog strelca. Nakon olimpijskih takmičenja u Tokiju Jelena Arunović je kazala da su sestra Zorana i ona proživljavale teške trenutke jer im sportska sreća nije bila naklonjena. Inače, rang liste koje je ISSF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara, su konačne za ovu godinu. Posle troje takmičara rangiranih među „top 10“, najbolji plasman od srpskih strelaca na listama ESK ima Zorana Arunović, koja je na 12. poziciji na listi za malokalibarski pištolj, a na 16. mestu u rangiranju za vazdušni pištolj.

Izabrane vesti

Ono što možda ne znate o Zorani možete saznati iz odgovora srpske reprezentativke.

1.Da li ste svojevremeno, kao tinejdžer, trenirali još neki sport i koji?

“Kao devojčica trenirala sam odbojku, tenis i džudo, međutim, nijedan od tih sportova me nije privukao dovoljno da se zadržim. Od svih pomenutih tenis sam najduže trenirala”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u danima odrastanja?

“U tinejdžerskim danima uzor mi je definitivno bila Jasna Šekarić, kao što pretpostavljam da je bila i većini u mom sportu, ali i u sportu uopšte. Jasna je napravila izuzetan trag u svetskom, a ne samo srpskom streljaštvu i nekako je bilo logično da mi jedan takav sportista bude uzor”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Uh, ovo je malo teže pitanje... Nikada nisam bila nešto preterano navijački zagrižena, ali se sećam da smo porodično svi, od mojih najranijih dana, navijali za Zvezdu. Valjda me je ta porodična ljubav i odvela ka Zvezdi, kojoj sam podarila trinaest godina svoje karijere, kao i pregršt medalja”.

4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Ako bismo govorili o događajima u mom sportu, onda bi to svakako bila dva. Prvi je Prvenstvo sveta 2010. godine, na kom sam učestvovala sa Jelenom i sa Jasnom u ekipi, i postale smo vicešampionke Sveta! A drugi bi bile Evropske igre u Minsku 2019. godine. Što se tiče sportskih događaja, koji nisu vezani za streljaštvo, ima ih više, ali dva, koja su ostavila najveći utisak na mene su definitivno bila dva prvenstva Evrope, održana u Beogradu. Evropsko prvenstvo za odbojkašice, 2011. godine, kada su naše devojke uzele zlato, je bilo poprilično posebno. Uživo sam gledala jednu od svojih najbližih prijateljica, Suzanu Pavić (Ćebić), kako osvaja medalju! Drugo je bilo Prvenstvo Evrope za košarkašice u Beogradu, 2019. godine. Devojke su uzele bronzu, ali je to bio prvi put da ih gledam uživo kako osvajaju medalju. Opet, i u tom timu se nalazio veliki broj meni dragih osoba, i naravno moja izuzetno draga prijateljica Sonja Vasić (Petrović). I stvarno je bilo zadovoljstvo gledati je kako pravi magiju na terenu”.

5. Životni ili sportski moto?

“Nema predaje”.

 Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz kvalifikacija za Mundijal, PORTUGALIJA – LUKSEMBURG . Interesantna utakmica pre svega zbog toga što se u istoj gupi nalaze naši Orlovi. Srbija i dalje ima bod viška u odnosu na Ronalda i saigrače. Portugalija ima četiri pobede u nizu, sa dva primljena gola. Gol razlika u grupi je 11:4. Luksemburg je poražen sa 1:0 od Srbije dok su Portugalci sa 3:0 dobili Katar. Čak 14 puta su domaći bili bolji od rivala, a samo su jednog izgubili. Dva puta je bilo 6:0 za domaće koji će sigurno slaviti na meču.

“Možda probati sa dva plus u prvom i dva plus u nastavku utakmice”.

Piše: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: MN Press


tagovi

Zorana Arunovićstreljaštvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara