(©Reuters)
(©Reuters)

Petra Vlhova odbranila titulu „Snežne kraljice“

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 17:08

Sljeme ima novu-staru šampionku

Prošlogodišnja pobednica „Snežne kraljice“, Petra Vlhova, bila je vodeća posle prve vožnje, jurišala je ka novoj pobedi, agresivno napadala kapije, uvećavala prednost i za pet stotinki nadmašila Katarinu Linsberger u cilju. Odnela je Slovakinja pobedu u slalomu Austrijanki ispred nosa, a ni velika greška u završnici nije je koštala trijumfa.

Uz Petru Vlhovu i Katarinu Linsberger na podijumu se našla još Mišel Gizin. Može talentovana austrijska skijašica da bude zadovoljna visokim plasmanom i sjajnom trkom, ali će je sasvim sigurno boleti to što je uprkos odličnoj vožnji završila kao drugoplasirana. Još uvek čeka Linsberger prvu pobedu.

Izabrane vesti

Najboljih deset u slalomskoj trci u Zagrebu kompletirale su Mikaela Šifrin, Erin Milžinski, Vendi Holdener, Kristin Lisdal, Lena Dir, Kjara Mair i Mina Holtman.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa posle 11 od ukupno 34 trke koje su planirane da se voze u ovoj sezoni vodi današnja pobednica Petra Vlhova sa 615 bodova. Drugoplasirana je Mišel Gizin sa 487, a treće mesto zauzima Mikaela Šifrin, koja ima pet poena prednosti u odnosu na Katarinu Linsberger (380).

(©Reuters)(©Reuters)


Katarina Linsberger se nije predavala, izvanredno je vozila u donjem delu staze, poništila je zaostatak i iskoristila to što je Mišel Gizin pravila greške u donjem delu staze. Čekala je start Vrlhove kao najbolja, ali nije dočekala pobedu.

Mišel Gizin skijala je niz stazu Crveni spust uz dosta samopouzdanja. Švajcarska uzdanica smenila je Mikaelu Šifrin sa liderske pozicije i ostvarila vreme vredno plasmana na podijum.

Druga vožnja ženskog slaloma na Sljemeu donela je velika pomeranja. U kišnim i teškim vremenskim uslovima najviše su profitirale Erin Milžinski i Nastasija Noan. Francuska skijašica bila je 27. posle prve vožnje, ostvarila je veliki napredak na tabeli sjajnom drugom vožnjom i završila na 12. poziciji.

Smenjivale su se devojke na startu, imale su pojedine skijašice i preko sekunde zaustatka, ali nisu uspevale da pomere Nastasiju Noan iz kućice za slikanje. Sve do 12. iz prve vožnje - Kristin Lisdal. Imala je 1,5 sekundu prednosti Norvežanka u odnosu na Francuskinju i smenila ju je sa čeone pozicije, ali se nije dugo zadržala na prvom mestu. Već naredna skijašica na stazi, Erin Milžinski, postavila je novo najbolje vreme i preuzela lidersku poziciju.

Domaće skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović nisu uspele da izbore nastup u drugoj vožnji.

U sredu će se na istom mestu voziti slalom za muškarce. Prva trka je na programu od 12.15, a druga od 15.30 časova.


tagovi

SljemeZagrebSvetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara