Pirova pobeda Partizana: Crno-beli kao poslednji u grupi idu na strašni Vesprem

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 19:52

SEHA liga: Klub iz Humske golom Stefana Petrića u poslednjim trenucima meča slavio protiv Tatrana sa 36:35, ali sledi najteži rival u plej-ofu

Rukometaši Partizana pobedili su Tatran u poslednjem meču prve faze SEHA lige sa 36:35, ali su zbog najslabije gol-razlike završili kao poslednji u Grupi B. U prvoj nokaut rundi regionalnog takmičenja narednog meseca četa Darija Krželja igraće sa mađarskim velikanom Vespremom, braniocem krune.

Partizanu je trebalo da slavi sa četiri pogotka razlike da bi bio prvi u grupi, ali opet je naišao na odličan sastav iz Prešova, učesnik grupne faze Lige Evrope ove sezone.

Izabrane vesti

Dobro su domaćini krenuli, vodili u uvodnim trenucima meča, ali su gosti predvođeni raspucanim Lukasom Gogolom i odličnim golmanom Igorom Čuprinom uspeli da naprave seriju 9:3 i povedu sa 15:11 u 22. minutu.

Morao je Krželj da zatraži tajm-aut. Trgli su se rukometaši Partizana. U tim trenucima se razigrao Stefan Petrić i brzo su domaćini izjednačili - 15:15. Ipak, na odmor gosti odlaze sa dva pogotka viška (18:16).

U nastavku bolja igra domaćina, uspeli su da dođu do željena četiri gola viška golom Ivana Mićića u 57. minutu, ali onda žuta dva minuta, dekoncentracija rukometaša Partizana, serija 4:0 gostiju. Pirovu pobedu doneo je Petrić u poslednjim trenucima meča.

Levi bek crno-belih bio je najefikasniji igrač meča sa 11 golova. Po pet su postigli Uroš Kojadinović i Nikola Zečević, dok je Andrej Trnavac imao 11 odbrana.

Kod tima iz Prešova sjajan je bio Lukas Gogola sa 10 pogodaka, dok du po šest puta mrežu gostiju zatresli Serhio Lopes, Nikola Ivanović i Oliver Rabek. Odličan na golu je bio Igor Čuprina sa 13 intervencija.

PAROVI PLEJ-OFA

Vesprem - Partizan

Vojvodina - Vardar

Tatran - Eurofarm Pelister

Zagreb - Nekse



tagovi

Rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara