""
""

Pitsburg je ponovo moćan

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.17. | 13:45

Njujork najlošija gostujuća ekipa na Istoku, kec vredi više nego dvostruko

Da li ste spremni za spektakl? Pitsburg i Njujork Rendžers ukrstiće palice u noći između utorka i srede u susretu okarakterisanom kao - derbi posrnulih favorita. Oba tima su prikazivala "mršava" izdanja početkom sezone, ali su u nastavku "oživela" i počela da popravljaju formu, što ih je ponovo svrstalo među favorite za osvajanje NHL.

Izabrane vesti

Uprkos tome što se nalazi na sedmoj poziciji Istočne konferencije, Pitsburg zaostaje svega pet bodova za vodećim Lajtningom i ukoliko nastavi sa kvalitetnim partijama kao u poslednje vreme, veoma brzo bi mogao da se nađe u samom vrhu. Nije tajna da Pingvinsi godinama unazad nešto slabije otvaraju sezonu, ali kako ona odmiče, deluju sve bolje i opasnije.

MOZZART KVOTE
(2,10) Pitsburg (3,85) Njujork Rendžers (2,90)

Krajem prošlog meseca, puleni Majka Salivena su upali u malu krizu, vezavši tri poraza, od kojih su dva bila u svojoj PPG Pejnts Areni. Usledio je derbi sa Tampom u kojem su pokazali raskošan kvalitet i neočekivano lako slavili rezultatom 5:2. Od tog momenta usledile su još tri pobede, pa se može izvesti zaključak da Pingvinsi i te kako naoštreni čekaju Njujork.

Rendžersi su u ovom momentu na osmom mestu Istočne konferencije sa tri boda zaostatka za narednim protivnikom. Košmaran početak sezone (jedna pobeda na osam mečeva), jedan od najgorih u novijoj istoriji, tim iz "Velike jabuke" koliko-toliko je anulirao početkom novmbra sa šest vezanih trijumfa.

Pobednička serija prekinuta je sa dva vezana neuspeha na strani, nakon kojih su došle četiri pobede, zatim poraz, pa još jedna pobeda.

Rendžersi imaju velikih problema kada igraju van svoje dvorane i trenutno su najlošija gostujuća ekipa na Istoku. Sa druge strane, Pitsburg je na prethodna tri meča pred svojim navijačima udario isto toliko recki u kolonu trijumfa i definitivno je favorit na ovom meču. 

Dvostruki osvajač Stenli Kupa može da uzme meru svakom kada je u formi i na prepoznatljivom nivou. Zašto ne bi i Njujorčanima?

Tabela Istočne konferencije

(FOTO: Action Images)


tagovi

NHLNjujork RendžersPitsburg Pingvinssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara