"Katinka Hosu"
"Katinka Hosu"

Plivanje: Šta rade Mađari! Pala dva olimpijska rekorda

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.08.16. | 07:37

Katinka Hosu osvojila drugo zlato, Tamaš Kenderesi bolji od Felpsa, doduše u polufinalu

Katinka HosuMađarica Katinka Hosu jedna je od junakinja trećeg dana plivačkih nadmetanja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Samo dan pošto je trijumfovala u disciplini 400 metara mešovito - kad je oborila svetski rekord - Čelična dama, kako joj tepaju, osvojila je još jedno zlato.

Hosu je bila najbolja i na 100 metara leđno, pobedivši u vremenu 58,45 sekundi, ispred Amerikanke Kejtlin Bejker (58,75) i Kanađanke Kajli Mase (58,76).

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je Katinka u ponedeljak veče trijumfovala i u polufinalnoj trci na 200 metara mešovito, čime je najavila napad na još jedno zlato.

Uspešan dan mađarskih plivača u Riju upotpunio je Tamaš Kenderesi. Polufinalnu trku na 200 metara prsno završio je ispred čuvenog Amerikanca Majkla Felpsa, a zanimljivo je da je u drugoj polufinanoj grupi najbrži bio još jedan Mađar, Laslo Čeh. Finale je na programu u sredu, a osim pomenute trojice - Felps napada 20. olimpijsko zlato - među kandidate za medalje ubraja se i Južnoafrikanac Šad le Klo.

Kinez Sun Jang slavi osvajanje zlataKinez Sun Jang pobedio je u disciplini 200 metara kraul stilom (1.44,65), Amerikanac Rajan Marfi je postao olimpijski šampion na 100 leđno i vlasnik novog olimpijskog rekorda (51,97), dok je kod dama Amerikanka Lili King slavila u disciplini 100 metara prsno i postavila novi rekord Igara (1.04.93).

(FOTO: Action images)


tagovi

rio de žaneiro 2016plivanjeOlimpijske Igre 2016Olimpijske igreKatinka Hosu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara