"Traži se Divčev naslednik"
"Traži se Divčev naslednik"

Počeli izbori u Olimpijskom komitetu Srbije - ko će naslediti Divca?

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.03.17. | 08:53

Izvršni odbor OKS otvorio je danas izborni postupak za organe Olimpijskog komiteta u olimpijskom ciklusu Tokio 2020. u kojem će se birati predsednik, članovi Izvršnog, Nadzornog odbora i Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Traži se Divčev naslednikU Olimpijskom komitetu Srbije počeo je izborni proces kojim će se staviti tačka na period nestabilnosti, pre svega oko imena koje će zameniti sadašnjeg predsednika u ostavci, Vladu Divca.

Prva faza izbornog procesa, dostavljanje nominacija odnosno kandidatura od stane članova OKS trajaće sedam dana, a rok za dostavljanje je 3. april do 16 časova. Nakon toga od svih kandidata tražiće se da dostave dokaze o ispunjenosti uslova koje propisuje Statut Olimpijskog komiteta Srbije. U nastavku izborne procedure Izborna komisija će utvrditi ispravnost kandidatura i proslediti je Izvršnom odboru u cilju utvrđivanja konačne liste kandidata i zakazivanja Izborne sednice Skupštine OKS.

Izabrane vesti

U ĐERU 34 SPORTISTA
Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je brojčanu prijavu (kada su u pitanju individualni sportovi) prema kojoj će Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru od 23. do 29. jula predstavljati 34 sportista u 7 sportova: atletici, gimnastici, biciklizmu, džudou, plivanju, kajaku i tenisu. Ženska odbojkaška reprezantacija mogla bi da se priključi Timu Srbije za EYOF u Đeru ukoliko na Evropskom prvenstvu koje se održava od 1. do 9. aprila izbori plasman uprvih 7 ekipa.


tagovi

EvropaOlimpijski komitet SrbijeSrbijaVlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara