Detalj sa prethodne utakmice Nemačka - Poljska (©FIVB)
Detalj sa prethodne utakmice Nemačka - Poljska (©FIVB)

Počinje završni turnir Lige nacija: Ovog puta bez Srbije, prve na teren izlaze Poljakinje i Nemice

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 18:17

Prvi četvrtfinalni susret večeras od 23.00 časa

Prvo takmičenje ovog leta za odbojkašice došlo je do najzanimljivije faze. Večeras počinje završni tunir u Arlingtonu, a prve na teren istrčavaju Poljakinje i Nemice.

U četvrtak od 2.30 na programu je duel SAD - Japan, od 17.30 igraju Brazil i Kina, dok je za 21.00 zakazan okršaj Turske i Italije.

Izabrane vesti

Ovo takmičenje je do sada tri puta osvajala Amerika, a savršen učinak je pokvarila prošle godine - kada je Srbija izbacila u četvrtfinalu. Zlatne medalje su posle završile oko vrata Italijankama, koje sada brane trofej.

Brazil ima tri srebra, Turska srebro i bronzu, Kina dve bronze, a Srbija jedno bronzano odličje (2022. godine).

Ovog puta naše selekcija neće biti, ali ljubitelje odbojke svakako očekuju uzbudljivi i kvalitetni dueli.

Program otvaraju Poljska i Nemačka, selekcije koje su zauzele u ligaškom delu prvu i osmu poziciju. Sasvim logično uloga favorita ide na stranu Poljakinja, koje su u prvom delu zabeležila deset pobeda i dva poraza. Nemice su do završnog turnira stigle u foto finišu, pošto su poslednje protrčale kroz cilj.

Međutim, ne očekuje se laka pobeda, bar ako se sudi po poslednjem međusobnom duelu. Krajem juna su ova dva tima odmerila snage u Ligi nacija, tačnije 29. juna - i tada je pobednik odlučen tek posle pet setova. Nemačka je vrlo ubedljivo otvorila taj obračun, dobila prvi set 25:15, protivnice su uzvratile u naredna dva, da bi Hana Ortman i drugarice ponovo zasijale u četvrtom. U taj-brejku je Lavarinijeva četa slavila 17:15.

Druga utakmica igra se od 2.30, a sastaju se domaćin SAD i Japan. Amerikanke su favoriti na svom terenu, ali Japanke neće biti nimalo lak zalogaj. I njihov okršaj u ligaškom delu je bio prilično neizvestan, a pobedu je čak uspela da zabeleži azijska ekipa - 3:2. Biće sada olimpijske šampionke spremne za revanš, posebno jer je ovaj duel sada sa mnogo većim ulogom.

Sutra se igraju dva preostala četvrtfinala, polufinalni mečevi su na rasporedu tokom noći subotu na nedelju, a finale i duel za bronzu igraju se u nedelju i nedalju na ponedeljak.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - ZAVRŠNI TURNIR

Četvrtfinale

Sreda

23.00: (1,25) Poljska - Nemačka (3,55)

Četvrtak

2.30: (1,12) SAD - Japan (5,30)

17.30: Brazil - Kina

21.00: Turska - Italija


tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara