Armin Sinančević (©Reuters)
Armin Sinančević (©Reuters)

Polovičan učinak: Armin ušao u finale Igara, Asmir ostao daleko iza

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 14:37

Sinančević će na zaletište izaći u sredu od 4.05 ujutru po srpskom vremenu

(Od specijalnog izveštača iz Tokija)

Polovičan učinak za srpske bacače kugle u kvalifikacijama Olimpijskih igara. Mesto u finalu je obezbedio Armin Sinančević, koji se našao među 12 najboljih takmičara, dok je Asmir Kolašinac pognute glave završio učešće na četvrtim OI.

Izabrane vesti

Sinančević je u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo četvrtu poziciju sa rezultatom – 20.96 i bio je odmah iza tri takmičara koje su prebacila normu za finale (21.20). Morao je da sačeka rezultate u drugoj grupi, da bi video da li će se naći među 12 odabranih, koji će za dva dana da se bore za odličja. Bilo je veoma neizvesno, ali je na kraju ipak mogao da odahne. Imao je ukupno 10. rezultat.

U drugoj kvalifikacionoj grupi je četvrti po redu kuglu bacao srpski atletičar Asmir Kolašinac. On u prvoj seriji nije imao važeći hitac, jer je kugla završila van ograđenog polja. U drugoj seriji je ostvario slab rezultat – 19.68, a u trećoj je posle lošeg bacanja namerno prestupio. Ostao je daleko od najboljeg rezultata ove sezone – 21.31 i od ličnog rekorda – 21.58. Na kraju je zauzeo 14. poziciju u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Sinančević je jedini naš predstavnik u atletici koji nije još završio takmičenje. On će u finalu nastupati u četvrtak od 4.05 po srpskom vremenu. Najavio je da može mnogo bolje od onoga što je prikazao u kvalifikacijama. Ove sezone je najbolje bacanje imao na mitingu Dijamantske lige u Dohi, kada je oborio nacionalni i balkanski rekord – 21.88.


tagovi

Armin Sinančevićtokio 2020bacanje kugle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara