Komentari na vest

Ponovo na mestu uspeha, Melisa Vargas stigla u Istanbul (FOTO)

V

Vargas/Boskovic

pre 3 meseca

@Cinjenica: ti lupas al si nalupo ovde!!!! Komentarises igracice koje su svetski vrh, komentarises kao da si sve tri treniro i imao priliku da radis sa njima…. A verovatno nikad nisi drzao odbojkasku loptu u rukama.
t

tomasevic

pre 3 meseca

Vargas je trenutno nabolji korektor na svetu. Demonstrirala je to na EP.
C

Cinjenica

pre 3 meseca

Cinjenica je ta da je godinama u nazad najbolji korektor sveta Tijana Boskovic koja od 2015 godine od kako je pocela da igra na evropskoj sceni a i za reprezentaciju, nize uspehe i donosi medalje. Devojka koja od 2016 godine bar jednom godisnje na nekom takmicenju uzme nagradu MVP. (2016-MVP klubskog svetskog, 2017- MVP EP, 2018- MVP SP mislim da je te godine bila i MVP turskog kupa ili super kupa, 2019- jedina uz Tatianu Koshelevu koja je odbranila evropsku titulu i MVP priznanje, 2021- jedina reprezentativka Evrope kao i Srbija da je cini mi se reprezentacija sa ovih prostora tj Evrope da je za jedno leto uzela Olimpijsku medelju i Evropsku medalju, a na oba turnira Tijana je bila najbolji korektor, 2022- Tijana Boskovic je postala jedina uz Reglu Tores koja je odbranila svetsku titulu i MVP priznanje na SP, 2023- Tijana Boskovic je uz Zhu Ting i Isabel Haak jedina odbojkasica koja je uspela bar dva puta da osvoji klubsko svetsko prvenstvo i bude MVP tog turnira). Najbolji igrac je onaj koji godinama dominira scenom a to je Tijana, devojka koja za sad i ako Bog da nije bila povredjena i konstantno igra na vrhunskom nivo po 5-6 turnira godisnje(klub+reprezentacija). Jedno leto ne moze da te ucini najboljim, pritom posle tog leta ti (Melisa) ne igras vec mesecima jer si posle toga povredjen. Tijana Boskovic i Paola Egonu su primer top 2 najbolja korektora sveta koji svake godine nose klub na svojim ledjima a onda na avion pa pravac reprezentacija i onda opet u krug. Daleko od toga da Melisa nije dobra, ali eto i na top EP manje puta je Tijana izblokirana nego Melisa koju je samo 2-3 puta izblokirala BIANKA BUSA.
T

Tea5

pre 3 meseca

Činjenica : devojka tek od prošle sezone ima priliku da igra za neku reprezentaciju, sva takmičenja, uz to je kao mlada imala ozbiljnu povredu, u ovom trenutku nije za porediti dve potpuno druge situacije, moze se porediti jedino sadašnjost, očito je da nisi dobro pratio EP...
C

Cinjenica

pre 3 meseca

@Tea5, da pratio sam i stojim iza toga da je Tijana Boskovic najbolji korektor sveta. Imala je priliku i igrala je za Kubu al eto nije se dalo jbg, pa gde ces nego aj prvo da probam da se uvalim u Srbiju (tada evropskog sampiona) pa kad nije mogla tu aj da se uvalim u Tursku (koja ulaze silne pare u odbojku a i tu je uvek u borbi za medalje) kao i dosta drugih kubanaca tip Osmani Juantorena gle bas postao ITALIJANA, wow sto nije posao Bugarin? Ajde bre vise. Zao je meni svih kubanaca koji su tamo proziveli sta su proziveli, al svi su oni sjajno naplatili svoje novo drzavljanstvo. Nigde ja nisam napisao nista lose za nju, cinjenica je da je u top 4 korektora trenutno ali treba gledati tehniku i igru pojedinca a tu ona ne moze prici do kolena Tijani. I za tu povredu, rekla je da je sanirana koliko znam citao sam njene izjave, i da to proslost? Kad eto je opet. Gledao sam ja dobro EP, pokidala je ona taj EP, ali cinjenica je ta da su Tijana Boskovic i Egonu ipak drugi nivo. Jedna poen u finalu je odlucio, da je Tijana podigla taj trofej jel bi ona bila trenutno najbolji korektor sveta?
T

Tea5

pre 3 meseca

Za mene bez obzira na eventualne nagrade u proslosti i buducnosti, klupski, reprezentativno i individualno, Egonu je ispod Melise i Tijane kada se gleda stil igre, psihologija, sve sto cini jednog korektora, a sto se Tijane i Melise tice rano je govoriti, tu su negde... Ja navijam za Tijanu, verovatno Melisa nema taj kalibar da zablista u kontinuitetu ali prema nagradama i igranju mogli bi da poredimo samo da su pocele reprezentativo od iste godine i da nijedna ni druga nisu imale ozbiljnih povreda nikada u proslosti... Sto se tice proslog EP Melisa je nadigrala Tijanu i sve reprezentacije ako cemo realno, al to ne znaci da je bolja.
C

Cinjenica

pre 3 meseca

@Tea5 Egonu moze biti samo ispred Tijane kad sredi tehniku napada. U odnosu na Tijanu i Melisu treba da smanji broj glupih gresaka u napadu. Takodje malo bolje pogledaj prolaznost Tijane na los prijem i lose podignute napade, a pogledaj Egonu. Pogledaj koje lopte Tijana napada a koje Egonu. Nikad ne moze biti ispred nje, jer lopte koje Tijana napada i prolazi Egonu ne bi napala ni u 2.zivotu. Bez idealno podignute i da ne skoci kao na dasci Egonu nece proci. O tome je bas pricala i Gabi o nacinu napadanja i lopti koje Tijana napada, Egonu je samo skocna i jaka a 90% lopti koje Tijana napada ova nikad u zivotu ne bi napala. Kao primer na svetskom 2018 gde su sve zvrljotine dizaca Malinov na Egonu zavrsene u bloku ili autu ili je prebacila samo. Voleo bih da vidim Egonu sa Elif Sahin i Naz Akyol koliko bi poena postigla na one svrljotine od dodavanja. Udji dublje u filozofiju napada i nacin napadanja i jedne i druge. Po meni svakako Tijana i Egonu, ostale nek se redjaju kako hoce. A ne znam kako je Melisa nadigrala Tijanu kada je dala svega 2 poena vise od Tijane u finalu koja je bila top skorer prvenstva al ajde, svakako ko god da je uzeo trofej zasluzio bi. Devojkama svaka cast finale 5 setova 3 bolesne odbojkasice, to je za ponos.
C

Cinjenica

pre 3 meseca

@Tea5 izvini mislo sam da si napisala da je Egonu ISPRED Tijane i Melise, pa ako objave komentar gde sam napisao razlog zasto mislim da Egonu nije ispred njih da znas da sam pogresno procitao. Izvinjavam se
C

Cinjenica

pre 3 meseca

@Tea5 jedini razlog zbog kojeg jos stavljam Egonu ispred Melise je blok. Mislim da je tu bolja od nje. Tijana je od obe bolja u odbrani i mislim da je tu najbolje, i sad na klubskom svetskom je iza libera Vakifa bila najbolja u odbrani sto je strasan podatak jer je ona korektor.
V

Videce

pre 3 meseca

Demonstrirati ce opet na Olimpiskim igrama. A mi na zalost necemo ni medalju uzeti. P.S. svaka cast Tijani najbolja je posle Vargas!
M

Molim vas

pre 3 meseca

Jos koji clanak o Vargas nije dugo bio
N

Narodni heroj

pre 3 meseca

Bukvalno kao narodni heroj Turske, jer da nije postala Turkinja i dalje bi bilo sramota da sa tolikim parama utucenim u odbojku ne uzmes bar jedan nacionalni trofej. Ali ono sto me je najvise iznenadilo je cinjenica da je to prvi trofej u ekipnom sportu Turske u istoriji ekipnih sportova leleeee